Huawei P20 Pro, αναλυτικό review και hands-on video

Δύο, όμως, είναι οι ερωτήσεις τις οποίες ακούμε συνεχώς: η πρώτη είναι το “γιατί η Huawei δεν ονόμασε τη νέα σειρά P11, ως συνέχεια της P10 Series” και η δεύτερη το “σε τι χρειάζονται οι τρεις κάμερες στο P20 Pro”. Και καθώς ήρθε η ώρα του αναλυτικού review για το Huawei P20 Pro -τη συσκευή που πήραμε στις βαλίτσες μας φεύγοντας από την “Πόλη του Φωτός”- ας ασχοληθούμε αρχικά με αυτές τις δύο απορίες.
- Γιατί P20 λοιπόνΗ απάντηση είναι ότι, για τη Huawei, η σειρά αυτή δεν αποτελεί απλά το επόμενο βήμα σε σχέση με το P10, αλλά ένα πραγματικό “άλμα” και το γιατί θα έχει απαντηθεί πλήρως, ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αυτής της παρουσίασης.
- Γιατί τρεις κάμερες στο P20 Pro; Εδώ η απάντηση είναι περισσότερο σύνθετη, οπότε θα αφιερώσουμε τη μεγαλύτερη ενότητα του review σ’ αυτό το triple-setup, που, για πρώτη φορά, συναντάμε σε smartphone της αγοράς.
Το P20 Pro είναι στα χέρια μας, λοιπόν, την τελευταία εβδομάδα και ζούμε μαζί του την εμπειρία που μας προσφέρει η Huawei στη νέα της κορυφαία πρόταση για το 2018. Μία πρόταση που, όπως γράφουμε και στον τίτλο, “εκτοξεύεται απευθείας στην κορυφή της αγοράς”, διαθέτοντας ένα σύνολο specs και εμπειρίας χρήσης που δύσκολα θα βρείτε σε κάποια ανταγωνιστική λύση.
Huawei P20 Pro

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση…

Το πρώτο πράγμα που τραβάει τα βλέμματα στο P20 Pro δε είναι κάτι άλλο από το notch, η χαρακτηριστική αυτή εγκοπή που καθιέρωσε -τελικά- το iPhone X (αν και δεν ήταν το πρώτο smartphone που την ενσωμάτωσε) και, πλέον, κάνει την εμφάνισή του σε πολλές προτάσεις της αγοράς. Μέσα στο notch, βρίσκεται η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής με το flash της και οι επιπρόσθετοι sensors, όπως και το earpiece speaker.
Huawei P20 Pro - Notch
notch2
Η Huawei τονίζει ότι το δικό της notch είναι μικρότερο (και ως αποτέλεσμα περισσότερο καλαίσθητο) από αυτό της Apple, ωστόσο, αν δε σας αρέσει ή απλά δε θέλετε να ζήσετε τις“παιδικές ασθένειες” αυτής της νέας υλοποίησης για το Android, υπάρχει και η δυνατότητα απενεργοποίησης από το μενού της συσκευής. Αν την επιλέξετε, ένα μαύρο πλαίσιο θα καλύψει το πάνω μέρος της οθόνης.
Displaynotch
notch-instagram
Το notch, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να “κρύψει” περιεχόμενο στο πάνω μέρος εφαρμογών, όπως εδώ στο Instagram. Πρόκειται για μία πολύ μικρή λεπτομέρεια, που δε θα σας προβληματίσει στο σύνολο της πλοήγησης, σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν είστε notch-fan, έχετε τη δυνατότητα απενεργοποίησής του από το μενού του P20 Pro.
Κατά τα άλλα, η εμπρόσθια πλευρά της συσκευής έχει αρκετά μικρά bezels, δεν πρόκειται όμως για ένα full bezel-less μοντέλο, καθώς στο κάτω μέρος του συναντάμε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σε αρκετά βολική θέση και πολυλειτουργικός, ο fingerprint sensor της συσκευής θα γίνει σύμμαχός σας στην ασφάλεια, αλλά και την πλοήγηση, όπως θα δούμε παρακάτω. 
Huawei P20 Pro - Kato Meros
Στο κάτω μέρος, συναντάμε την υποδοχή USB Type-C, καθώς και γρίλλιες ηχείου αριστερά και δεξιά της. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, ωστόσο στη συσκευασία του P20 Pro θα βρείτε έναν headphone adapter για να μπορέσετε να συνδέσετε τα κλασικά σας ακουστικά με jack. Στο αριστερό πλάι της συσκευής, θα βρείτε την υποδοχή dual SIM (να σημειωθεί ότι δεν είναι υβριδική, δεν υπάρχει δηλαδή υποδοχή για microSDενώ, στο δεξί πλάι, θα συναντήσετε τα πλήκτρα αυξομείωσης έντασης του ήχου, καθώς και το power button.
Huawei P20 Pro - Aristero Plai
Huawei P20 Pro - Dexi Plai
Στο πίσω μέρος, συναντάμε σε κάθετη διάταξη την τριπλή κάμερα powered by Leica (οι δύο φακοί βρίσκονται μέσα σε ένα camera bump μαζί με το μετρητή laser και το auto-focus receiver), ενώ, έξω από αυτό, συναντάμε μόνο του τον τρίτο φακό και τη μονάδα flash με το νέο αισθητήρα ανίχνευσης χρωμάτων.
Huawei P20 Pro - Back

Η πολυσυζητημένη …Twilight απόχρωση και η τεχνική πίσω απ’ αυτήν

Η κατασκευή της συσκευής περιλαμβάνει μεταλλικό frame με γυαλί στο εμπρόσθιο και το πίσω μέρος της. Έχουν γραφτεί πολλά, ωστόσο, σχετικά με τη νέα τεχνική που χρησιμοποιείται σε δύο από τις χρωματικές αποχρώσεις των P20/P20 Pro, στο εντυπωσιακό Twilight και το Pink Gold. Πρόκειται για μία τεχνική που, χάρη στην εφαρμογή μίας οπτικής επικάλυψης πολλαπλών στρώσεων παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα μίας ξεχωριστής διχρωμίας, με το ένα χρώμα να σβήνει μέσα στο άλλο (όμπρε look).
Huawei-P20-Pro-twilight
Οι αποχρώσεις Midnight Blue (που έχει και η συσκευή που έχουμε στα χέρια μας) και Blackαποτελούν πιο κλασικές επιλογές. Όλα τα μοντέλα, ωστόσο, έχουν ένα εντυπωσιακό glossy φινίρισμα με μία λάμψη τύπου καθρέπτη, που προσφέρει απαράμιλλη γοητεία και καθιστά τη συσκευή από τις πιο όμορφες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τη Huawei, αλλά και συνολικά στην αγορά. Όμως, όσοι δεν αρέσκονται στο το smartphone τους να αφήνει δακτυλιές, μπορεί να προβληματιστούν…
Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9 Plus 01
Samsung Galaxy S9+ vs Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro vs Samsung Galaxy S9 Plus 02
Samsung Galaxy S9+ vs Huawei P20 Pro

Fingerprint sensor για ασφάλεια, αλλά και …πλοήγηση

Σε μία λύση που είχαμε δει και σε προγενέστερες συσκευές της Huawei, o αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, πέρα από το ρόλο της πιστοποίησης της ταυτότητάς μας (ξεκλειδώνοντας τη συσκευή σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα), λειτουργεί και ως αισθητήρας …πλοήγησης, υποστηρίζοντας κάποια gestures. Πρόκειται για μία πολύ βολική δυνατότητα που εξαλείφει την ανάγκη ύπαρξης on screen buttons στην οθόνη της συσκευής, καθώς με απλή πίεση του αισθητήρα επιστρέφετε στην προηγούμενη οθόνη, με παρατεταμένη πίεση στην αρχική οθόνη και με swipe αριστερά ή δεξιά βλέπετε τις recent apps σας. Αν, πάντως, αυτή η πλοήγηση δε σας εξυπηρετεί, υπάρχει πάντα η επιλογή να ενεργοποιήσετε on screen navigation buttons, onscreen navigation key ή navigation dock από το μενού της συσκευής.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment