Κατασκευαστές Android λένε ψέματα για αναβαθμίσεις

Οι αναβαθμίσεις του Android είναι ένα θέμα που πονάει τους χρήστες του, με την Google να αποκαλύπτει το Φεβρουάριο πως μόνο το 1.1% των χρηστών διαθέτουν την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού. Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και μία αναφορά από το Wired που υποστηρίζει πως πολλοί Android κατασκευαστές λένε ψέματα στους χρήστες τους, δηλώνοντας πως τα τηλέφωνά τους έχουν πάρει τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις ασφαλείας, ενώ στην πραγματικότητα δεν τις έχουν λάβει. 
Ερευνητές της Security Research Labs πέρασαν δύο χρόνια εξετάζοντας 1.200 τηλέφωνα από Google, Samsung, Sony, Nokia, Huawei, Motorola, LG, HTC, ZTE και TCL και βρήκαν πως συχνά υπάρχει ένα κενό μεταξύ του ποιας έκδοσης αναβάθμισης λένε τα τηλέφωνα πως διαθέτουν και αυτής που πραγματικά έχουν εγκατεστημένη. Samsung και Sony βρέθηκαν να παραλείπουν κάποιες μηνιαίες αναβαθμίσεις σε διαφορετικά μοντέλα κάθε φορά, για παράδειγμα το J5 του 2016 ανέφερε σωστά τις αναβαθμίσεις ασφαλείας του, ενώ το J3 έδειχνε πως όλα τα patches είχαν εγκατασταθεί τη στιγμή που 12 από αυτά έλειπαν. 
Συσκευές της ZTE και της TCL δεν έχουν εγκατεστημένες τέσσερις ή περισσότερες αναβαθμίσεις κατά μέσο όρο. Από HTC, Huawei, LG και Motorola έλειπαν τρεις με τέσσερις αναβαθμίσεις, ενώ από τις Xiaomi, OnePlus και Nokia έλειπαν κατά μέσο όρο μία με τρεις αναβαθμίσεις ασφαλείας. Οι ερευνητές σημειώνουν ως γενικό συμπέρασμα πως “αν πάτε για φθηνότερες συσκευές, θα καταλήξετε με λιγότερο καλοδιατηρημένο κομμάτι από αυτό το οικοσύστημα”.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment