Honor 7X vs Xiaomi Mi A1

Το τελευταίο διάστημα, οι Κινέζοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, κυρίως η Huawei και η Xiaomi, αλλά και άλλοι, έχουν αρχίσει να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην ελληνική αγορά. Στη χώρα μας η αγορά συσκευών μεσαίας εμβέλειας, έχει αποκτήσει μεγάλο αντίκτυπο και αυτοί οι κατασκευαστές smartphone κάνουν τις σωστές κινήσεις, πουλώντας κάποια τηλέφωνα με εκπληκτικές προδιαγραφές σε φθηνότερες τιμές, καθιστώντας τα εξαιρετική επιλογή όσον αφορά τη σχέση ποιότητας / τιμής (Value for Money). Πρόσφατα, η θυγατρική της Huawei, Honor κυκλοφόρησε τον διάδοχο του περσινού εξαιρετικού 6X, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην χώρα μας νωρίτερα φέτος. Φέροντας την ονομασία Honor 7X, έρχεται με διαρρύθμιση διπλής οπίσθιας κάμερας, οθόνη με αναλογία διαστάσεων 18:9 και μια σειρά από νέες λειτουργίες κάμερας σε τιμή γύρω στα 200 ευρώ.
Στο ίδιο εύρος προδιαγραφών, η Xiaomi κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα το smartphone Mi A1 ως μέρος του προγράμματος Android One της Google. Καθώς και τα δύο smartphones βρίσκονται κάτω από το ίδιο εύρος τιμών επίσης, σκεφτήκαμε να συγκρίνουμε μεταξύ τους τα δύο smartphones για να μάθουμε ποιο υπερέχει. Όπως δηλαδή είχαμε κάνει και στις αρχές του μήνα, πάλι με το Honor 7X έναντι του φρέσκου Redmi 5 Plus. Αυτή τη φορά όμως, η σύγκριση είναι πιο ενδελεχής, μιας και οι δύο συσκευές βρίσκονται περισσότερο καιρό στην αγορά. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Σχεδιασμός

Το Honor 7X έρχεται με μεταλλικό σχεδιασμό σε τρία χρώματα με ματ φινίρισμα στο πίσω μέρος. Το τηλέφωνο είναι λεπτό, ανθεκτικό και προσφέρει καλή πρόσφυση στο χέρι. Το 7X δείχνει συμπαγές, παρόλο που έχει οθόνη 5,93 ιντσών, χάρη στην υψηλή αναλογία οθόνης / σώματος 77%. Επιπλέον, έχει μια μοναδικότητα στη σχεδίαση του σε αντίθεση με άλλα smartphones που αντιγράφουν το ένα το άλλο. Οι διαστάσεις του είναι 156,5 x 75,3 x 7,6 χιλιοστά και ζυγίζει 165 γραμμάρια.
Το Xiaomi Mi A1 από την άλλη, έρχεται επίσης με μεταλλικό unibody σχεδιασμό που κι αυτό έχει καλή πρόσφυση στο χέρι. Κοιτάζοντάς το βλέπουμε ότι ο σχεδιασμός του Mi A1 υπάρχει σε πολλές άλλες συσκευές και θα λέγαμε ότι είναι αρκετά συνηθισμένος. Η πίσω πλευρά της συσκευής δεν έχει καμία πρωτοτυπία καθώς έχει πανομοιότυπη όψη με τα smartphones OnePlus 5 και Oppo R11s. Το Xiaomi Mi A1 έχει διαστάσεις 155,4 × 75,8 × 7,3 χιλιοστά και ζυγίζει 165 γραμμάρια. Και τα δύο smartphones διαθέτουν υποδοχή Hybrid SIM και έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που μας επιτρέπει να προσθέσουμε έως και 5 διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα.
Νικητής: Honor 7X

Οθόνη

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το Honor 7Χ φέρει οθόνη 5,93 ιντσών αναλογίας 18:9 με ανάλυση Full HD+ (2160 x 1080p) κι επικάλυψη από 2.5D καμπύλο γυαλί. Με την εκτεταμένη αναλογία οθόνης προς σώμα, το smartphone προσφέρει βελτιωμένη οπτική εμπειρία. Η οθόνη του έχει επίσης πολύ καλή γωνία θέασης και είναι αρκετά ευανάγνωστη ακόμη και κάτω από τον ήλιο.
Το Xiaomi Mi A1φέρει LCD LTPS οθόνη 5,5 ιντσών, ανάλυσης Full HD (1920 x 1080p) με επικάλυψη προστασίας 2.5D καμπύλο γυαλί. Παρόλο που η ποιότητα της οθόνης φαίνεται πολύ καλή με αξιοπρεπείς γωνίες θέασης και σωστή αναπαραγωγή χρωμάτων, τα μεγάλα bezels στο πάνω και στο κάτω μέρος δείχνουν τελείως ξεπερασμένα σε σύγκριση με το Honor 7X.
Νικητής: Honor 7X

Χώρος αποθήκευσης

Όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, το Honor 7X έρχεται σε δύο παραλλαγές, 32GB και 64GB, η οποία είναι επεκτάσιμη μέχρι και 256GB με microSD. Ωστόσο, το Xiaomi Mi A1 έρχεται κι αυτό με δύο επιλογές 32GB και 64GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης και δυνατότητα επέκτασης έως 128GB μέσω κάρτας microSD. Να σημειώσουμε επίσης ότι και τα δύο smartphones έρχονται εξοπλισμένα με 4GB RAM.
Αποτέλεσμα: Ισοπαλία

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Honor 7X τροφοδοτείται από το SoC Kirin 659 με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.36GHz και Mali T830-MP2 GPU. Το τηλέφωνο αποδίδει αρκετά καλά χωρίς lag και χωρίς να ανεβάζει θερμοκρασία, ενώ το UI τρέχει άψογα. Το multitasking λειτουργεί πιο εύκολα από ποτέ, χάρη στα 4GB RAM. Επιπλέον, ο επεξεργαστής είναι προσαρμοσμένος τόσο καλά με το λογισμικό, που προσφέρει εξαιρετική διαχείριση της μπαταρίας.
Από την άλλη πλευρά, το Xiaomi Mi A1 τροφοδοτείται από ένα Snapdragon 625 SoC, με οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 14nm χρονισμένος στα 2GHz μαζί με Adreno 506 GPU χρονισμένη στα 650MHz. Αυτή η συσκευή αποδίδει επίσης ομαλά παντού, αλλά παίζοντας βαριά παιχνίδια ή χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή για μεγάλο χρονικό διάστημα το τηλέφωνο ανεβάζει ελαφρώς παραπάνω θερμοκρασία.
Αποτέλεσμα: Ισοπαλία

Λογισμικό

Ερχόμενοι στο λογισμικό, θα πρέπει κατ ‘αρχάς να σημειώσουμε ότι πρόκειται για έναν καθαρά υποκειμενικό τομέα. Ενώ το Honor 7X έρχεται με το Android 7.0 (Nougat) και EMUI 5.1, το Xiaomi Mi A1 από την άλλη έρχεται με καθαρό Android 7.1.2 (Nougat). Σε αντίθεση με τις άλλες συσκευές της Xiaomi, έρχεται χωρίς MIUI, με Stock Android στο οποίο έχουν προστεθεί μερικές εφαρμογές της Xiaomi.
Το Honor 7X έρχεται με περισσότερες επιλογές προσαρμογής, οι οποίες μπορεί να είναι χρήσιμες για κάποιους χρήστες που θέλουν να προσαρμόσουν εύκολα τη συσκευή τους. Τούτου λεχθέντος, το Honor 7X με το EMUI 5.0 είναι εξοπλισμένο με περισσότερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τον αντίπαλο του Xiaomi Mi A1. Από την άλλη όμως, στο stock Android, μπορούμε να προσαρμόσουμε ότι θέλουμε με δική μας επιλογή μέσω εφαρμογών, χωρίς να υπάρχουν καν στο τηλέφωνό μας κάποιες λειτουργίες που τυχόν δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε. Εγώ προσωπικά είμαι φαν της απλότητας και της ευκολίας αυτής.
Νικητής: Xiaomi Mi A1

Φωτογραφική μηχανή

Στον τομέα της φωτογράφισης, το Honor 7X έχει περισσότερες επιλογές για εξερεύνηση από το Xiaomi Mi A1. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το Honor 7X έρχεται με διπλή οπίσθια κάμερα με φακούς ανάλυσης 16MP + 2MP με φλας LED, και μονή εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 8MP. Αν σας αρέσει να βγάζετε φωτογραφίες, θα αγαπήσετε να έχετε μαζί σας το Honor 7X, καθώς προσφέρει πάρα πολλές επιλογές φωτογράφισης για να διαλέξετε. Το 7X έρχεται με λειτουργία κινούμενης εικόνας, λειτουργία πορτραίτου, λειτουργία μεγάλου ανοίγματος διαφράγματος, λειτουργία επαγγελματικής φωτογραφίας, Νυχτερινές λήψεις, Slow motion, και πολλά άλλα.
Η εμπρόσθια κάμερα μας φέρει επίσης μια σειρά από λειτουργίες που περιλαμβάνουν λειτουργία πορτρέτου και λειτουργία κινούμενης εικόνας. Με τη λειτουργία πορτρέτου, μπορείτε να βγάλετε επαγγελματικές φωτογραφίες με εφέ στυλ bokeh και από τις δύο πλευρές και από την εμπρόσθια, καθώς και από τις οπίσθιες κάμερες. Όσον αφορά στην καθημερινότητα, βγάζει αναμφίβολα πεντακάθαρες φωτογραφίες, με μεγάλη λεπτομέρεια.
Το Xiaomi Mi A1 έρχεται με διπλή οπίσθια κάμερα με έναν ευρυγώνιο φακό ανάλυσης 12MP, και έναν τηλεφακό επίσης ανάλυσης 12MP, ενώ στο εμπρόσθιο μέρος φέρει κάμερα ανάλυσης 5MP για selfies. Η οπίσθια κάμερα του Mi A1 βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες με καλή λεπτομέρεια και καλά χρώματα. Η δευτερεύουσα κάμερα προσφέρει επίσης καλό bokeh εφέ αλλά μερικές φορές δυσκολεύεται να εντοπίσει συγκεκριμένες άκρες.
Νικητής: Honor 7X

Μπαταρία

Ενώ το Honor 7X διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία φορτίου 3.340 mAh, το Xiaomi Mi A1 διαθέτει συγκριτικά μικρότερη ενσωματωμένη μπαταρία χωρητικότητας 3.080 mAh. Αυτό έχει αντίκτυπο και στη καθημερινή χρήση, όπου το Honor 7X μένει για περισσότερο χρόνο ενεργό από το Mi A1 λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας, σε συνδυασμό με την πλήρη προσαρμογή και την έξυπνη διαχείρισης της μπαταρίας από το EMUI.
Νικητής: Honor 7X

Συμπέρασμα

Για να ολοκληρώσουμε πιστεύουμε ότι και το Honor 7X και το Xiaomi Mi A1 πρόκειται για δύο VFM smartphones με πάρα πολύ καλές επιδόσεις για τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη κάθε πτυχή ξεχωριστά όπως η εμφάνιση, η προσαρμογή, τα χαρακτηριστικά της κάμερας, η οθόνη και πολλά άλλα, το Honor 7X έχει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το Xiaomi Mi A1. Όποιο και να επιλέξετε πάντως από τα δύο θα έχετε κάνει μια εξαιρετική αγορά. Εσείς ποιο θα επιλέγατε και γιατί; Ενημερώστε μας όλους, παρακάτω, με ένα σχόλιό σας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment