Exynos 9810 με AI features & 3D hybrid face recognition

Τον περασμένο Νοέμβριο, είχαμε δει πολύ σύντομα τον Exynos 9810, ωστόσο όμως οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες. Σήμερα, η Samsung προέβη στην επίσημη παρουσίαση του νέου SoC. Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παραμένει ένα SoC αρχιτεκτονικής των 10nm της Samsung, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φήμες που τον ήθελαν να είναι των 8nm, αλλά η δεύτερης γενιάς 10nm FinFET υπόσχεται ακόμη καλύτερες επιδόσεις, με μικρή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, ο Exynos 9810 έρχεται με custom CPU cores, μια σαφώς αναβαθμισμένη GPU και προηγμένες δυνατότητες μηχανικής μάθησης και επεξεργασίας εικόνας

Ωστόσο και πάλι, η εταιρεία δεν ανακοίνωσε όλα τα χαρακτηριστικά του νέου chipset, αποκάλυψε όμως ότι η CPU, θα διαθέτει τέσσερα third-generation custom cores που προορίζονται να απασχολούνται σε απαιτητικές διεργασίες και μπορεί να λειτουργήσει σε μέγιστη συχνότητα που φθάνει τα 2.9GHz, με άλλο ένα cluster τεσσάρων πυρήνων να έχουν γίνει optimized για μικρή κατανάλωση ενέργειας. Συγκεκριμένα, οι επιδόσεις multi core αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 40% σε σχέση με τον Exynos 8895.

O Exynos 9810 θα βρίσκεται στο εσωτερικό των Galaxy S9 και S9+ 

Όπως άλλωστε αναμενόταν, το Exynos 9810 διαθέτει και προηγμένες δυνατότητες μηχανικές μάθησης, ενώ εισάγει και "hybrid" 3D face recognition σύστημα που η Samsung επισημαίνει ότι εκμεταλλεύεται το hardware και το software για να προσφέρει αυξημένη ασφάλεια συνολικά. Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε ακόμη ότι διαθέτει dedicated image processing και αναβαθμισμένο multi-format codec (MFC), που μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη αναγνώρισης αντικειμένου. Η Samsung αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορέσουν να επωφεληθούν από την προηγμένη τεχνολογία σταθεροποίησης για εικόνες και βίντεο ανάλυσης UHD, εγγραφή video ως 120FPS στα 4K αλλά και απαράμιλλη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

«Το Exynos 9 Series 9810 είναι το πιο καινοτόμο chipset στο χώρο των mobile συσκευών, third-generation custom CPU, ultra-fast gigabit LTE modem και φυσικά μηχανική μάθηση», αναφέρει ο Ben Hur εκ μέρους της Samsung. «Αποτελεί το κλειδί της καινοτομίας σε smart platforms, όπως smartphones, personal computing και της αυτοκίνησης στην επερχόμενη AI εποχή», προσθέτει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment