Σχέδιο κινητού με αναδιπλούμενη οθόνη από την Oppo

Πολλοί κατασκευαστές smartphone, συμπεριλαμβανομένων των Samsung και Huawei, προσπαθούν να κατασκευάσουν smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη. Τώρα μπήκε και τρίτος στην παρέα που προσπαθεί κάτι παρόμοιο. Η Oppo κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Κίνα για σχεδιασμό smartphone που διαθέτει εύκαμπτη οθόνη. Περίπου το 25% έως 35% της οθόνης από την κορυφή φαίνεται να είναι πτυσσόμενο. Οι εικόνες υποδεικνύουν ότι το πτυσσόμενο τμήμα της οθόνης μπορεί να αναπηδήσει προς τα εμπρός και προς τα πίσω. 
Φαίνεται ότι η οθόνη βρίσκεται στην κορυφή ενός σταθερού πλαισίου στο οποίο το σπάσιμο συνδέεται μέσω αρθρώσεων, επιτρέποντας στην οθόνη να κάνει μια στροφή «U». Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχει μια μονάδα κάμερας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μπροστά και πίσω κάμπτοντας την οθόνη προς την επιθυμητή πλευρά. Η χρήση μιας μονάδας κάμερας ως μπροστινή και πίσω κάμερα δεν είναι μια νέα ιδέα, ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται μόνο είναι διαφορετικός. Το 2013, το Oppo N1 κυκλοφόρησε με μια περιστρεφόμενη μονάδα κάμερας, με περιστροφή 206 μοιρών, επιτρέποντας στους χρήστες να την χρησιμοποιούν στο πίσω και στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου Η Gionee είχε επίσης κυκλοφορήσει ένα smartphone με μια περιστρεφόμενη μονάδα κάμερας το Gionee Elife E7 Mini. 
Πρόσφατα, η ZTE κυκλοφόρησε το Axon M – ένα πτυσσόμενο smartphone με δύο οθόνες πλήρους μεγέθους. Όταν διπλώνεται, μια μόνο οθόνη ανάβει για κανονική χρήση ενώ όταν ανοίγει μεταβαίνει σε Extended Mode η οποία χρησιμοποιεί και τις δύο οθόνες Η υποβολή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από την Oppo έρχεται σε μια εποχή που οι κατασκευαστές αναμένεται σύντομα να εκκινήσουν συσκευές με πτυσσόμενη ή ευέλικτη οθόνη. Η Samsung φημολογείται ότι θα εισαγάγει ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη το επόμενο έτος. Πρόσφατα μάθαμε οτι το σκέφτεται και η Apple, η οποία συνεργάζεται με την LG Display για ένα πτυσσόμενο iPhone για το έτος 2020. Ακόμα και η Elephone φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει ένα smartphone με ευέλικτη AMOLED.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment