ΠΩΣ θα ήταν τέλειο κινητό το OnePlus 5T;

Το OnePlus 5T είναι πλέον επίσημο και ενσωματώνει οθόνη 6 ιντσών 18:9, διπλή κάμερα, 6 ή 8GB RAM και επεξεργαστή τον Qualcomm Snapdragon 830. Με bezel-less σχεδιασμό, εξαιρετικά χαρακτηριστικά και τιμή από 500 ευρώ, το 5T μοιάζει να συνδυάζει τα πάντα. Υπάρχει κάτι που να του λείπει;
Δυστυχώς, στις ημέρες μας δεν υπάρχει το τέλειο κινητό τηλέφωνο. Ίσως μάλιστα να μην υπάρξει ποτέ. Πάντα κάποια συσκευή θα έχει στην φαρέτρα της χαρακτηριστικά και δυνατότητες που θα εκλείπουν από κάποια άλλη, η οποία με την σειρά της θα φέρει λειτουργίες που μόνο εκείνη μπορεί να προσφέρει. Εξαιρετικές συσκευές υπάρχουν πολλές. Μεταξύ άλλων, φέτος είδαμε τα Galaxy S8/S8+, LG V30, Galaxy Note 8, Google Pixel 2/2 XL, iPhone 8/8 Plus και φυσικά το iPhone X. Όλα τα προαναφερθέντα smartphones είναι κορυφαίες high-end επιλογές. Η μια όμως είναι εξοπλισμένη με χαρακτηριστικά που εκλείπουν από την άλλη και το αντίθετο.
Πριν από μερικούς μήνες η OnePlus ανακοίνωσε το OnePlus 5, έναν πραγματικό flagship killer, αν συλλογιστεί κανείς πως είναι το ίδιο ισχυρό, αν όχι ισχυρότερο, από όλα τα κινητά που έχουν παρουσιαστεί μέχρι και την επισημοποίηση του 5T. Το 5 λοιπόν έδωσε τα σκήπτρα στον νέο εκπρόσωπο, που εκτός από την ισχύ που ήδη είχε ο προκάτοχος του, πλέον φέρει και έναν bezel-less σχεδιασμό, σύμφωνο με την τάση της χρονιάς. Η εταιρεία καυχιέται πως το νέο της κινητό τηλέφωνο είναι το ταχύτερο στην αγορά. Πολύ πιθανόν να έχει δίκιο. Μάλιστα, το κόστος της συσκευής ξεκινάει από τα 500 ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τις τιμές των smartphones που καταγράφονται στην παραπάνω παράγραφο. Είναι όμως η τέλεια πρόταση;
oneplus 5t new device
Όσο ελκυστικό και αν φαίνεται το OnePlus 5T, ειδικά με τόσο χαμηλή τιμή (για τα δεδομένα μιας ναυαρχίδας του 2017), η αλήθεια είναι πως του λείπουν κάποια χαρακτηριστικά που μερικοί θα χαρακτήριζαν καθοριστικά. Ας δούμε εν συντομία 5+1 ελλείψεις, δηλαδή τις κυριότερες εξ’αυτών. Αδιαμφισβήτητα, αν το 5T είχε και όλα τα παρακάτω, θα κάναμε λόγο για το τέλειο smartphone.
Αδιαβροχοποίηση
Η πλειοψηφία των φετινών εκπροσώπων έχουν έναν βαθμό πιστοποίησης για αντοχή σε νερό και σκόνη. Ακόμα και φθηνότερα smartphones έχουν έναν βαθμό αδιαβροχοποίησης. Το OnePlus 5T όμως είναι πλήρως ευάλωτο τόσο στο νερό, όσο και σε κάποια μορφή σκόνης ή χώματος. Για να ισχυριστούμε πως το 5T είναι ένας σοβαρός ανταγωνιστής των μεγάλων smartphones της χρονιάς, πρέπει να ενσωματώνει τουλάχιστον όλα τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Η πιστοποίηση IP67 είναι το λιγότερο που θα έπρεπε κανονικά να “βάλει” η OnePlus, ειδικά όταν πλέον τα περισσότερα κινητά της κατηγορίας έχουν δείκτη IP68.
Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας (OIS)
Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που χρησιμοποιούν πολύ την κάμερα του κινητού τους, πιθανόν ως κύρια φωτογραφική μηχανή. Ο Οπτικός Σταθεροποιητής χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια τώρα στα smartphones, εγγυάται καλύτερες εικόνες σε χαμηλό φωτισμό και ενώ πολλές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν την δουλειά του με ειδικό λογισμικό στην κάμερα, δεν έχουν φτάσει ποτέ την ποιότητα του κανονικού OIS. Δυστυχώς δεν υπάρχει Οπτικός Σταθεροποιητής σε κανέναν από τους δυο φακούς της κύριας κάμερας, την στιγμή που τα Galaxy Note 8 και iPhone X ενσωματώνουν και στους δυο των δικών τους αντίστοιχων camera modules.
Stereo Ηχεία
Σε αυτό τον τομέα δεν υστερεί μόνο το OnePlus 5T, αλλά τα στέρεο ηχεία εξακολουθούν να είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για πολλούς χρήστες. Τα Samsung Galaxy S8/S8+, Galaxy Note 8 και LG V30 έχουν μόνο ενα ηχείο, όπως και το OnePlus 5T, αλλά αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από τον υψηλό βαθμό αδιαβροχοποίησης τους (IP68) και που πιθανώς να μην επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν το εμπρόσθιο ακουστικό ως δεύτερη πηγή δυνατού ήχου. Το 5T όμως δεν είναι αδιάβροχο, όπως προαναφέρθηκε, ενώ τα μικρά (αλλά υπαρκτά) bezels του πάνω και κάτω από την οθόνη θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν δυο αξιόλογα ηχεία που να προσφέρουν stereo εμπειρία στους χρήστες.
OnePlus 5T
Ασύρματη Φόρτιση
Σε μια περίοδο που ακόμα και η Apple ενσωμάτωσε την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης στην φετινή οικογένεια των iPhones, η OnePlus επιλέγει να παραμείνει μόνο με το χαρακτηριστικό της ταχείας φόρτισης (η οποία βέβαια είναι εξαιρετική). Το μεταλλικό σώμα του 5T δεν επιτρέπει στην μπαταρία να επικοινωνεί με έναν ασύρματο φορτιστή, κάτι που σημαίνει πως ο Κινέζος κατασκευαστής θα πρέπει να αλλάξει αρκετά το design (αναφορικά με το υλικό κατασκευής) στην επόμενη συσκευή του ώστε εκείνη να είναι συμβατή με την εν λόγω τεχνολογία. Αρκετοί καταναλωτές δεν ασχολούνται και τόσο με την δυνατότητα αυτή, αλλά πρόκειται για έναν εξαιρετικά βολικό τρόπο φόρτισης του κινητού.
Καλύτερη οθόνη
Η OnePlus άλλαξε την οθόνη στο 5T, χρησιμοποιώντας ένα AMOLED panel 6 ιντσών με 18:9 aspect ratio και ανάλυση 2160×1080 pixels. Το τελευταίο είναι και η αχίλλειος πτέρνα της οθόνης του 5T. Όλα τα νέα high-end smartphones του 2017 (με εξαίρεση τα iPhone 8 / 8 Plus) έχουν μεταβεί σε υψηλότερες αναλύσεις συγκριτικά με το αναβαθμισμένο FullHD που αποδίδει το OnePlus 5T. Σε αυτό το σημείο αξίζει να γίνει πάλι αναφορά στην Apple, διότι μετά από 3 χρόνια προχώρησε σε χρήση οθόνης υψηλότερης ευκρίνειας, κάτι που είδαμε στο iPhone X. Η OnePlus όμως παραμένει στην ίδια ανάλυση (περίπου) από την παρουσίαση του OnePlus One πριν από τρισήμισι χρόνια μέχρι και το νεοανακοινωθέν OnePlus 5T του 2017.
Extra: Ακουστικά στο κουτί
Μέσα στο κουτί του OnePlus 5T οι νέοι κάτοχοι θα βρουν ένα καλώδιο USB Type-C, έναν αντάπτορα φόρτισης με τεχνολογία Dash Charging, τα απαραίτητα έγγραφα, μια “πινέζα” για την εξαγωγή του SIM module, μια διάφανη θήκη και προ-εγκατεστημένη στην οθόνη του smartphone μια μεμβράνη προστασίας. Το κουτί του 5T έχει τα πάντα, εκτός από ένα βασικότατο προϊόν, ένα ζευγάρι ακουστικά. Όταν κάποιος πληρώνει 500 ευρώ τουλάχιστον για μια κινητή συσκευή, η ύπαρξη ακουστικών στην συσκευασία επιβάλλεται. Στην ίδια… αμαρτία έχει υποπέσει και η Google με τα Pixel 2/2 XL, ενώ κανονικά θα έπρεπε να περιλαμβάνονται ακουστικά και μάλιστα υψηλής ποιότητας τόσο στα Pixel μοντέλα, όσο φυσικά και στο OnePlus 5T.
Δεν τίθεται αμφιβολία πως το OnePlus 5T είναι ένα εξαιρετικό smartphone. Άλλωστε ίσως να είναι και το ταχύτερο κινητό της χρονιάς. Η OnePlus φαίνεται όμως πως επικεντρώθηκε μόνο εκεί, λησμονώντας χαρακτηστικά που για τις high-end προτάσεις της εποχής αποτελούν βασικό εξοπλισμό. Το καλύτερο κινητό είναι εκείνο που θα προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στον χρήστη και όχι κατ’ ανάγκην την περισσότερη ισχύ. 
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment