Headset επαυξημένης πραγματικότητας της Apple τρέχει rOS

Η Apple θέλει να έχει ένα μεμονωμένο headset επαυξημένης πραγματικότητας, έτοιμο για το 2019, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Το ενδιαφέρον της εταιρείας σε αυτόν τον χώρο είναι μεγάλο, με τον CEO, Tim Cook να τονίζει πως η επαυξημένη πραγματικότητα θα αλλάξει ριζικάτον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία. Η εταιρεία πραγματοποίησε το πρώτο μεγάλο βήμα, με την ενσωμάτωση του ARKit στο iOS 11.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το φημολογούμενο αυτό AR headset, θα έχει τη δική του οθόνη, ένα νέο chip και ένα λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο για την επαυξημένη πραγματικότητα, το οποίο εσωτερικά αναφέρεται ως rOS ή «reality operating system». Οι μηχανικοί της Apple επεξεργάζονται μια σειρά τρόπων για τον έλεγχό του εκ μέρους των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων κινήσεων του κεφαλιούtouch panels, ή φωνητικών εντολών μέσω της Siri. Με τα πρώτα prototype headsets να βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης, η Apple χρησιμοποιεί τα HTC Vive VR headsets για να μπορεί να δοκιμάσει τους περιορισμούς και όρια της επαυξημένης πραγματικότητας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, εφαρμογές που εξετάζουν είναι οι χάρτες, η αποστολή μηνυμάτωνκαι τα εικονικά meeting rooms. Η ενσωμάτωση του ARKit στο iOS 11 δίνει μια πολύ καλή πρώτη ιδέα για τις πιθανές χρήσεις του. Οι πληροφορίες θέλουν την Apple να έχει τις συσκευές έτοιμες το 2019, με την διάθεση στους υποψήφιους αγοραστές να λαμβάνει χώρα το 2020. Βέβαια, τα headsets εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας δεν έχουν γνωρίσει ακόμη σημαντική απήχηση στο κοινό. Από τα λεγόμενα όμως του Tim Cook εύκολα μπορεί κανείς να συνάγει ότι η Apple πιστεύει στην προοπτική του χώρου αυτού, θεωρώντας το μάλιστα κάτι εξίσου επαναστατικό, όπως τα smartphones.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment