Ο Google Assistant εντοπίζει τραγούδια που ακούτε

Ο Google Assistant μπορεί τώρα να εντοπίσει σχεδόν οποιοδήποτε τραγούδι παίζει κοντά σας Σύντομα θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε σχεδόν οποιοδήποτε τραγούδι που ακούγεται κοντά σας, με το λογισμικό αναγνώρισης μουσικής του Google Assistant. Η λειτουργία κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα, αλλά περιοριζόταν μόνο στα τηλέφωνα Pixel της Google. Τώρα, έχει αναπτυχθεί και για συσκευές Android, που έχουν ενεργοποιημένο τον Google Assistant.
Αφού κρατήσετε πατημένο το κουμπί Home για να ενεργοποιήσετε τον Βοηθό, απλά ρωτήστε τον: “Ποιο τραγούδι είναι αυτό;” και απαντά με τον τίτλο, τον καλλιτέχνη και ένα σύντομο απόσπασμα των στίχων. Η κάρτα πληροφοριών περιέχει επίσης links για το YouTube και το Google Music Play και έναν σύνδεσμο για την αναζήτηση του τραγουδιού στο Google. Η λειτουργία δεν φαίνεται να έχει αναπτυχθεί σε όλες τις χώρες ακόμη, αν και οι χρήστες στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και την Αυστραλία δήλωσαν ότι το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο σε αυτούς. Το λογισμικό της Google είναι ικανό να αναγνωρίζει μουσική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο αυτή η εξέλιξη θα γίνει πιο διαδεδομένη σε όλες τις συσκευές Android.
 Η εταιρεία είχε κατασκευάσει το 2015 την ίδια λειτουργικότητα στο Google now, τo οποίo τώρα προσπαθεί να αντικαταστήσει με τον Google Assistant.Η Apple συνεργάστηκε νωρίτερα με την Shazam το 2014, για να τροφοδοτήσει το λογισμικό αναγνώρισης τραγουδιών της για το Siri. Δεν είναι σαφές εάν η Google έχει κατασκευάσει η ίδια αυτή την ικανότητα για τη συσκευή της ή αν βασίζεται σε τρίτους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment