Η ΕΕ θέλει βαθμολογίες τύπου iFixit σε συσκευές

Όταν θέλεις να αγοράσεις ένα προϊόν, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις για πολύ καιρό, σημαντικός παράγοντας είναι και η εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Πρέπει να λάβεις υπόψη αν είναι εύκολη η κατασκευή, που είναι τα κέντρα επισκευής, πόσο κοστίζει, πόσο χρόνο θέλει κλπ. Η ΕΕ σκέφτεται πολύ σύντομα να διευκολύνει λίγο περισσότερο τους καταναλωτές.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση για έναν νέο κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν τις συσκευές τους πιο εύκολες στην επισκευή και να έχουν ετικέτες, με βαθμολογίες για το πόσο εύκολη είναι η επισκευή της εκάστοτε συσκευής. Είναι κάτι παρόμοιο με τα ratings που δίνει το iFixit όταν προχωρά στο teardown κάποιου smartphone ή tablet.Για όσους ίσως να μην το γνωρίζουν, το iFixit είναι ένα website που ειδικεύεται στο teardown διάφορων ηλεκτρονικών συσκευών, βλέπει τα εσωτερικά τους κομμάτια πως είναι τοποθετημένα και κολλημένα, στη συνέχεια αποφασίζει πόσο εύκολη είναι η επισκευή.
Βάζοντας τέτοια σκορ στα κουτιά των ηλεκτρονικών συσκευών, οι χρήστες πριν προχωρήσουν στην αγορά, θα έχουν μια καλύτερη άποψη για το πόσο εύκολη είναι η επισκευή και ίσως αυτό τελικά να καθορίσει αν θα αγοράσουν κάτι ή όχι. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στοχεύει στο να επιβάλλει βασικά κομμάτια όπως μπαταρίες και LEDs, να είναι εύκολα στην αφαίρεση. Προς το παρόν ο νέος νόμος δεν έχει περαστεί, μένει να δούμε πότε θα γίνει αυτό και πως θα αντιδράσουν οι εταιρείες. Για παράδειγμα η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ iPhone με αποσπώμενη μπαταρία
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment