H δωρεάν εφαρμογή για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Η Kaspersky Lab παρουσίασε μία νέα λύση για χρήστες Android συσκευών, τη δωρεάν εφαρμογή «Battery Life». Η νέα δωρεάν εφαρμογή σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες φορητών συσκευών δεν θα χρειαστεί να βρεθούν ξανά στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να τους τελειώσει η μπαταρία την πιο ακατάλληλη στιγμή. Σύμφωνα με έρευνα, 9 στους 10 πανικοβάλλονται όταν η μπαταρία του κινητού τους είναι χαμηλή. Αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερο αγχωμένοι χωρίς την παρέα του κινητού τους παρά χωρίς την παρέα φίλων τους.
 Σε πολλές περιπτώσεις, το κινητό που έχει μείνει χωρίς μπαταρία δεν είναι μόνο μία δυσάρεστη εμπειρία αλλά μπορεί παράλληλα να είναι και επικίνδυνο (π.χ. μπορεί να είναι επικίνδυνο να μην έχει κανείς επικοινωνία σε έκτακτες περιπτώσεις ή στις περιπτώσεις που κάποιος χρήστης βρίσκεται σε άγνωστο περιβάλλον. Η εφαρμογή «Battery Life» δημιουργήθηκε για να λύσει αυτό το πρόβλημα μία και καλή. Η λύση της Kaspersky Lab αναλύει όλες τις εφαρμογές στο κινητό του χρήστη και βρίσκει ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς το 96% των εφαρμογών στις συσκευές Android λειτουργούν στο υπόβαθρο του κινητού ακόμα και αν ο χρήστης δεν τις έχει ανοίξει.
 Το «Battery Life» σταματάει τις «αδηφάγες» αυτές εφαρμογές με ένα μόνο άγγιγμα, αυξάνοντας έτσι τη ζωή της μπαταρίας. Το «Battery Life» προειδοποιεί επίσης τον χρήστη με ένα επείγον μήνυμα στην περίπτωση που κάποια εφαρμογή χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από ό,τι συνήθως Ένα ακόμη χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής «Battery Life» είναι ότι έχει τη δυνατότητα να υπολογίσει πόση ώρα απομένει μέχρι η μπαταρία του smartphone να είναι τελείως χαμηλή. Αυτή η πληροφορία δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να βρουν άμεσα τρόπο να φορτίσουν το κινητό τους, ώστε να μην μείνουν χωρίς επικοινωνία όταν την χρειάζονται περισσότερο. Το «Battery Life» ενημερώνει επίσης πόση ώρα χρειάζεται για να φορτιστεί πλήρως το κινητό.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment