H Samsung αναπτύσσει μπαταρίες που δεν εκρήγνυνται

H Samsung θα μπορούσε να είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, αν δεν είχε την ατυχία με τις εκρήξεις των μπαταριών του Galaxy Note 7, για να μην αναφερθούμε και στην ζημιά που υπέστη η φήμη, την οποία έχτιζε για πολλά χρόνια. Η εταιρεία έκανε αρκετά βήματα για να διαβεβαιώσει ότι δεν θα συμβούν νέες εκρήξεις στο μέλλον, αλλάζοντας εντελώς τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι και οι δοκιμές. Ωστόσο, η Samsung SDI, το τμήμα που ασχολείται με την ανάπτυξη των μπαταριών, σε μερικά χρόνια θέλει να βάλει στα κινητά της Samsung, μπαταρίες που δεν εκρήγνυνται. 
Η Samsung SDI είναι κύριος προμηθευτής της Samsung Electronics. Μένει ωστόσο να φανεί πόσο γρήγορα θα μπορέσει η Samsung Electronics να υιοθετήσει τη νέα τεχνολογία. Εκπρόσωπος της Samsung SDI δήλωσε στην Korea Herald: “Το τεχνολογικό μας επίπεδο για την παραγωγή μιας μπαταρίας στερεάς κατάστασης για smartphones, θα είναι αρκετά ώριμο σε ένα έως δύο χρόνια. Ωστόσο, εξαρτάται από τη Samsung Electronics αν θα την χρησιμοποιήσει στα smartphones”. Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα σε smartphones και άλλες mobile συσκευές. 
Η επόμενης γενιάς τεχνολογία για μπαταρίες, βασίζεται σε στερεούς ηλεκτρολύτες αντί για υγρό και επομένως έχει σημαντικά μικρότερο κίνδυνο καύσης ή έκρηξης. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου εκρήγνυνται συνήθως όταν το εσωτερικό υγρό ρέει προς τα έξω και έρχεται σε επαφή με αέρα ή νερό.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment