Huawei P10 Lite hands-on και αν αξίζει τελικά...

Το "μικρό" της Huawei ανανεώθηκε, απέκτησε premium υπόσταση και ήρθε να χτυπήσει τη mid-range αγορά. Ο διάδοχος του P9 Lite (διαδόχου του P8 Lite) και νέο μέλος της δημοφιλούς budget σειράς της Huawei φιλοδοξεί να αποτελέσει και φέτος μια best-selling συσκευή, αν και με υψηλότερη τιμή σε σχέση με πέρυσι...
To P10 Lite συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο κρύσταλλο και μέταλλο, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου εκτεθειμένο πλαστικό στη συσκευή. Και το καλό είναι πως προσφέρει μπόλικο grip, χωρίς να προσελκύει και τις γνωστές μας "δαχτυλιές" στο πίσω μέρος. Η συσκευή είναι λεπτή και compact, ενώ τα φυσικά πλήκτρα της είναι σωστά τοποθετημένα στη δεξιά πλευρά. Επίσης, αν δεν είστε... του μαύρου, υπάρχουν 3 ακόμη αποχρώσεις, αρκετά ελκυστικές ομολογουμένως.
Στο κουτί θα βρείτε φορτιστή που υποστηρίζει Quick Charge 2.0, ένα microUSB καλώδιο και ένα SIM tray extractor. Θα βρείτε επίσης και σετ ακουστικών-ψείρες το οποίο δε διακρίνεται στη φωτογραφία.

Hardware, software και επιδόσεις

H οθόνη των 5,2" μας κάλυψε με την ανάλυση και την ποιότητα απεικόνισης, αλλά και τη φωτεινότητά της, ακόμη και υπό έντονη ηλιοφάνεια. Το HiSilicon Kirin 658 μπορεί να μην προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις όπως το 960, για παράδειγμα, αλλά είναι υπερ-αρκετό για τις περισσότερες εφαρμογές του μέσου χρήστη και για βασικό 3D gaming. Ωστόσο, τα 3GB RAM από μια συσκευή τέτοιας οικονομικής κατηγορίας, είναι μάλλον λίγα πλέον, και είναι διπλό το "κρίμα" γιατί το P10 Lite βγαίνει και σε έκδοση με 4GB RAM που όμως δε ήρθε επίσημα στην Ελλάδα.
Android 7.0 Nougat από πλευράς software με το EMUI της Huawei να δεσπόζει, απλό, κατανοητό και εύχρηστο, αν και θα πρέπει να ψάξετε λίγο τις ρυθμίσεις μία προς μία την πρώτη φορά, όπως με κάθε νέα συσκευή, για να εξοικειωθείτε με την ύπαρξή τους. Το fingerprint sensor είναι γρήγορο, εύχρηστο, σωστά τοποθετημένο και βοηθά πολύ στο χειρισμό καθώς μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από ένα απλό "ξεκλείδωμα", όπως λήψη φωτογραφιών και scrolling μέσα στις galleries.
Ο αποθηκευτικός χώρος είναι επαρκής και η επέκτασή του, άνετη (έως 256GB), ενώ και από πλευράς συνδεσιμότητας δε νιώσαμε να μας λείπει κάτι. Εκτός, βέβαια, από την USB Type-C θύρα, που πλέον δε γίνεται να λείπει από συσκευές τέτοιας κατηγορίας.

Κάμερα, ήχος και αυτονομία

Η κύρια κάμερα του Huawei P10 Lite έχει αισθητήρα 12 MP και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video, ενώ το camera interface είναι το γνώριμο που χρησιμοποιεί η εταιρεία τελευταία. Υπάρχει HDR, slow-motion video στα 720p, δυνατότητα re-focus, beautification αλλά και αρκετά φίλτρα. Η ποιότητα φωτογραφιών και video βρίσκεται σε καλά επίπεδα, χωρίς ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάποιο τομέα. Το single-LED flash προσπαθεί, αλλά δεν είναι και το ισχυρότερο της αγοράς.
Εικόνες πλήρους ανάλυσης (κάντε κλικ)
Όσο για τη selfie cam, είναι νέα με αισθητήρα 8 MP και μπορεί επίσης να κάνει λήψη 1080p video, ενώ το διάφραγμα (f/2.0) βοηθά στις σκοτεινές λήψεις.
Το ηχείο του P10 Lite είναι αρκετά ισχυρό (άγγιξε τα 70db στο κλασικό μας test) και σίγουρα θα σας καλύψει από πλευράς έντασης, χωρίς μεγάλες απώλειες ποιότητας ήχου στο "Max".
Κλείνουμε με τη μπαταρία που έχει χωρητικότητα 3.000mAh. Η συσκευή δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια και πετύχαμε εύκολα 5+ ώρες με ανοικτή οθόνη κατά τη διάρκεια του 24ωρου, αντίστοιχα 9+ ώρες με αναπαραγωγή 1080p YouTube video μέσω Wi-Fi και φωτεινότητα στο 40%. Βοηθά και ο φορτιστής που μέσα σε λίγα λεπτά έχει δώσει μεγάλες "ανάσες" στην αυτονομία της συσκευής.

Συμπέρασμα

Το Huawei P10 Lite είναι αναμφίβολα ένα πολύ καλό και πανέμορφο smartphone, που όμως ξεφεύγει τιμολογιακά από τους προκατόχους του (€329). Με αυτά τα δεδομένα και με 3GB RAM, είναι σχεδόν σίγουρο πως δε θα πετύχει τις πωλήσεις των προκατόχων του, οι οποίοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένοι στην ελληνική αγορά και βοήθησαν πολύ στην άνοδο της φήμης της εταιρείας στη χώρα μας, τα 2 τελευταία έτη. Το θετικό είναι πως το P9 Lite θα συνεχίσει να πωλείται για μήνες, οπότε έχετε την επιλογή...
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment