iPhone 8 - Η Ηimax ετοιμάζει 3D sensor

Φήμες που αναφέρουν την ύπαρξη ενός νέου 3D αισθητήρα, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο iPhone με οθόνη OLED, συνεχώς πυκνώνουν. Η Ταϊβανέζικη εταιρεία Himax Technologies, φαίνεται να εντάσσεται στη αλυσίδα εφοδιασμού της συσκευής, παρέχοντας ειδικό γυαλί για εξάρτημα κατασκευασμένο από την Lumentum. Συγκεκριμένα ο προμηθευτής εξαρτημάτων Lumentum υποτίθεται πως θα παρέχει τα εξαρτήματα 3D αναγνώρισης, σύμφωνα με την τεχνολογική ιστοσελίδα DigiTimes. Η εμπρόσθια κάμερα αναμένεται να προσφέρει τρισδιάστατη αναγνώριση (3D sensing), με δυνατότητα μοντελοποίησης (3D modeling). 
Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός συστήματος αναγνώρισης προσώπου ή όπως άλλες πηγές αναφέρουν, να παρέχει δυνατότητες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Το εν λόγω εξάρτημα θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες VCSEL (vertical-cavity surface-emitting laser) DOE (diffractive optical elements), και θα ενσωματώνεται στην κάμερα σύμφωνα με τις αναφορές. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η μονάδα θα χρησιμοποιεί επίσης ένα chip-on-glass (COG), αποτέλεσμα μιας συνεργασίας των εταιρειών Himax και ChipMOS. Στις αρχές τις εβδομάδας ο αναλυτής Charlie Chan, της Morgan Stanley, ανέφερε για τη δυνατότητα της ίδιας Himax να παρέχει τμήμα του αισθητήρα 3D και να ενταχθεί στην αλυσίδα εφοδιασμού. Σε σημείωμά του αναφέρει πως η εταιρεία Himax μπορεί να μειώσει το μέγεθος του εξαρτήματος τεχνολογίας wafer level optics (WLO) που κατασκευάζει, και να εξοπλίσει τα smartphones με τεχνολογία 3D sensing. 
Ο αναλυτής Chan αναφέρει πως το τμήμα 3D sensing θα αποτελεί το 20% των εσόδων της για το έτος 2018. Υποτίθεται πως θα καλύψει τη διαφορά με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και θα ανακάμψει το 2019. Ο αναλυτής υποστηρίζει πως είναι πιο πιθανό η Apple να υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία στο μέλλον παρά τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται από τους ανταγωνιστές της. Στις 20 Μαρτίου άλλος αναλυτής προσδιορίζει την εταιρεία Lumentum, ως έναν από τους προμηθευτές της συσκευής iPhone 8. Ο Timothy Arcuri της εταιρείας Cowen & Company, είχε ισχυριστεί πως οι Lumentum και Finistar παρείχαν πομπούς λέιζερ τύπου Heptagon/AMS ώστε να χρησιμοποιηθούν για έναν νέο αισθητήρα υπέρυθρων και STM για τον αισθητήρα CMOS της κάμερας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment