ΚΑΝΟΥΝ..ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ HUAWEI

Σπάνια οι χρήστες δίνουν σημασία στην ταχύτητα της μνήμης όταν αγοράζουν ένα smartphone. Υποτίθεται ότι μία ναυαρχίδα, που απαιτεί ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό για την αγορά της, ενσωματώνει τη καλύτερη δυνατή λύση τη δεδομένη περίοδο όσον αφορά στη μνήμη, αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα.
Πρόσφατα, ορισμένοι χρήστες των Huawei P10 και P10 Plus στην Κίνα παρατήρησαν ότι οι συσκευές τους είχαν απόδοση εφάμιλλη με μίας συσκευής που εφοδιάζεται με μνήμη τύπου eMMC 5.1. Για παράδειγμα, η ταχύτητα ανάγνωσης (sequential) στο benchmark AndroBench ήταν περίπου 250MB/s, την ώρα που άλλοι χρήστες απολάμβαναν από τις συσκευές τους ταχύτητες… 550MB/s έως και 750MB/s (ή ακόμα και 786MB/s) επειδή εξοπλίζονταν με τσιπ μνήμης UFS 2.0 ή UFS 2.1. Επειδή επιπροσθέτως η Κινέζικη εταιρεία δεν συγκεκριμενοποίησε τον τύπο μνήμης που χρησιμοποιείται στα νέα P10 και P10 Plus, οδήγησε σε εικασίες ότι η Huawei σκόπιμα παραπλάνησε τους καταναλωτές. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι στις δύο ναυαρχίδες της εταιρείες χρησιμοποιούνται και δύο διαφορετικοί τύποι RAM, δηλαδή χαμηλής κατανάλωσης τσιπ τύπου DDR3 και DDR4 (LPDDR4).
Ο CEO του Huawei Business Group, Richard Yu μέσω του Weibo εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία στο να κυκλοφορήσει τις δύο ναυαρχίδες της με διαφορετικούς τύπους μνήμης. Από ότι φαίνεται, τα διαφορετικά είδη μνήμης –που κυμαίνονται μεταξύ LPDDR3 και LPDDR4 και μεταξύ eMMC 5.1, UFS 2.0 και UFS 2.1- είναι αποτέλεσμα “σοβαρής έλλειψης” στην αλυσίδα εφοδιασμού, οπότε και η εταιρεία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ότι μπορούσε να βρει από την αγορά.
Ο κος. Richard Yu επίσης πρόσθεσε ότι η εταιρεία του συνεχίζει να αγωνίζεται να βρει αρκετή ποσότητα μνήμης flash για να καλύψει τις ανάγκες της, και πως υπόσχεται ότι “η καλή εμπειρία χρήσης και η real-life απόδοση” διατηρούνται στα κινητά μέσω της βελτιστοποίησης του λογισμικού και του hardware. Ο CEO επίσης της Κινέζικης εταιρείας δήλωσε ότι το ζήτημα…. "παραφούσκωσαν” οι “ανέντιμοι” ανταγωνιστές της Huawei με στόχο να κάνουν κακό στην εταιρεία του. “Ποτέ δεν θα κάναμε κάτι τόσο ποταπό” δήλωσε. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι χρήστες έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα σχετικά με το Huawei P10. Τον περασμένο μήνα ανακαλύφθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το προστατευτικό γυαλί της συσκευής δεν διέθετε ελαιοφοβική επίστρωση (την επίστρωση διέθετε μόνο η πλαστική προστασία οθόνης που ήταν ήδη εφαρμοσμένη στη συσκευή).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment