Android O και ότι νέο έρχεται στο κινητό μας...

Android Ο ονομάζεται η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google για φορητές συσκευές και ήδη βρίσκεται στη διάθεση των developers. Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης όπως αυτά έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, χαρακτηριστικά που υπόσχονται να βελτιώσουν και να διευκολύνουν την χρήση των Android συσκευών.
Διάρκεια ζωής μπαταρίας
Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ευπρόσδεκτα χαρακτηριστικά του Android Ο είναι η δυνατότητα να διαχειρίζεται την χρήση των εφαρμογών στο προσκήνιο την ώρα που χρησιμοποιούνται πολλαπλές εφαρμογές έτσι ώστε αυτές που μπορεί να έχετε ανοιχτές αλλά να μην χρησιμοποιείτε άμεσα να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.
Κατηγοριοποίηση Ειδοποιήσεων
Στο Android O θα έχετε την δυνατότητα να κατηγοριοποιείτε τις ειδοποιήσεις σας σε «κανάλια», έτσι ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε και να ελέγχετε ειδοποιήσεις άπο διάφορες εφαρμογές, όπως π.χ. για social media, ταυτόχρονα.
Λειτουργία Snooze για τις ειδοποιήσεις
Θα έχετε πλέον την ικανότητα να κάνετε σίγαση των ειδοποιήσεων με ένα απλό άγγιγμα, απλά επιλέγοντας την ειδοποίηση και διαλέγοντας για πόση ώρα θα είναι σε σίγαση.
Picture-in-Picture
Το Android Ο σας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσετε την αναπαραγωγή ενός βίντεο καθώς αλληλεπιδράτε με μια άλλη εφαρμογή. Για παράδειγμα θα μπορείτε να βλέπετε το Game Of Thrones καθώς ελέγχετε μια εφαρμογή καιρού για να δείτε αν όντως έρχεται ο χειμώνας.
Android O logo
Συντομεύσεις στην οθόνη κλειδώματος
Στο Android Nougat υπάρχει ένα μικρόφωνο για γρήγορη πρόσβαση στον Google Assistant και ένα εικονίδιο κάμερας ως συντόμευση για να βγάλετε φωτογραφία. Το Android Ο θα σας επιτρέπει ακόμα περισσότερες συντομεύσεις.
Autofill system wide
Αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών το Android O θα σας δώσει εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στην συσκευή σας δια μέσου της αυτόματης συμπλήρωσης. Απλά επιλέγοντας ποια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών επιθυμείτε θα συμπληρώνει τους κωδικούς σας σε οτιδήποτε κάνετε στην συσκευή σας.
Wide-gamut color
Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα προσφέρει ακόμα περισσότερα χρώματα στις ήδη αναβαθμισμένες οθόνες των συσκευών σας.
HiFi Bluetooth audio
Τα κινητά σας θα έχουν πλέον την δυνατότητα να μεταδίδουν ασύρματα υψηλότερης ποιότητας ήχο. Προφανώς για να γίνει αντιληπτή η ποιότητα χρειάζεται και το κατάλληλο μέσο που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά οι μουσικόφιλοι θα το λατρέψουν.
Συντόμευση πληκτρολογίου
Τα καλά νέα για αυτούς που χρησιμοποιούν πληκτρολόγια με τα Android tablet. To Android O δίνει καλύτερη υποστήριξη σε προγραμματιστές ώστε να αξιοποιήσουν κουμπιά πλοήγησης και συντομεύσεις σε πληκτρολόγια.
Πηγή: 123
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment