Xiaomi Redmi Note 4 hands-on παρουσίαση

Tα smartphones της Xiaomi είναι γνωστά για το value for money που προσφέρουν και το Redmi Note 4 είναι ίσως η χρυσή τομή για όποιον θέλει αξιοπρεπείς επιδόσεις, μεγάλη οθόνη με καλή ανάλυση και μεγάλη αυτονομία, χωρίς υποχωρήσεις σε κανένα τμήμα.
Για να δούμε πιο αναλυτικά τις εκπλήξεις που κρύβει το Redmi Note 4, μια από τις πιό δημοφιλείς συσκευές της εταιρείας που είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα!
redmi note 4 (2)

Εμφάνιση και κατασκευή

Βγάζοντας το Redmi Note 4 από τη λιτή συσκευασία του μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά στιβαρή πρόταση, όπου το μεταλλικό «σασί» του χαρίζει μία ξεχωριστή αίσθηση αντοχής στον χρήστη. Μέταλλο και γυαλί λοιπόν συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα εκπληκτικής ομορφιάς αποτέλεσμα.
redmi note 4 (4)
Οι καμπυλωτές άκρες και o γενικότερος σχεδιασμός του (με διαστάσεις 151x76x8.35 mm και 175 γραμμάρια) αποδεικνύουν ότι η Xiaomi δεν θυσίασε το premium design στο βωμό της οικονομίας, καθώς το Redmi Note 4 είναι μία συσκευή που δεν την χορταίνεις όταν την κρατάς στα χέρια σου. Με την περίπτωση του είναι εμφανές ότι το σχεδιαστικό team έδωσε ξεχωριστή βαρύτητα στον τομέα του σχεδιασμού, έτσι ώστε το Redmi Note 4 να μην είναι μόνο ελκυστικό στο «μάτι», αλλά συγχρόνως και εξαιρετικά λειτουργικό. Για αυτό και η τοποθέτηση των πλήκτρων ελέγχου έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κουράζει τον χρήστη του.
Ειδικότερα, στη δεξιά πλευρά υπάρχουν τοποθετημένα τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου και το power/lock button, ενώ στην επάνω πλευρά εκτός από το κλασικό audio input jack υπάρχει και μία χρήσιμη infra-red port που επιτρέπει την υπέρυθρη επικοινωνία. Επιπλέον, στην αριστερή πλευρά υπάρχει η συρταρωτή SIM (δέχεται 1 micro-SIM και 1 nano-SIM ή microSD κάρτα)), ενώ στην κάτω πλευρά διακρίνουμε την κλασική micro-USB θύρα που χρησιμεύει για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων.
Αναμφίβολα, οι πρώτες εντυπώσεις που μας άφησε ήταν πολύ θετικές μεταφέροντας μας μία premium αίσθηση, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και φανερώνει τη διάθεση της Xiaomi στο να δημιουργήσει μία συσκευή όπου η εξωτερική της εμφάνιση σε καμία περίπτωση δε γίνεται να περάσει απαρατήρητη.

Επιδόσεις και OS

Η premium προσέγγιση που ακολουθεί η κινεζική εταιρεία, απεικονίζεται και στο 5.5 ιντσών IPS display που διαθέτει το Redmi Note 4. Με ανάλυση στα 1920x1080 pixels και συνδυάζοντας ολοζώντανα χρώματα, εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας και γρήγορη απόκριση, η οθόνη του smartphone της Xiaomi είναι σίγουρο ότι θα καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Στα πλεονεκτήματα του display προσθέστε και το γεγονός ότι προστατεύεται από υπερενισχυμένο κρύσταλλο, το οποίο θα σας κάνει να ξεχάσετε μία και καλή τις γρατσουνιές και άλλες φθορές που μπορούν να συμβούν στην οθόνη του κινητού σας.
redmi note 4 (6)
Και εάν η οθόνη του Redmi Note 4 μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, προχωρώντας στα ενδότερα η εμπειρία μας μαζί του έγινε ακόμη καλύτερη. Το δεκαπύρηνο Helio X20 chipset της MediaTek γεννήθηκε για να αντέχει σε κάθε πίεση, καθώς η 64-bit CPU του (Cortex με το ρολόι του να τρέχει στα 2.1GHz) είναι «μανούλα» στο multitasking και στο άνοιγμα των πιο απαιτητικών εφαρμογών. H ύπαρξη της πανίσχυρης Mali Τ880 GPU (με ταχύτητα ρολογιού στα 700MHz), η οποία μπορεί να σηκώσει το βάρος των απαιτητικών 3D εφαρμογών και των mobile games που απαιτούν μπόλικο «ζουμί» από ένα smartphone. Επίσης, η ύπαρξη 3GB μνήμης RAM σίγουρα συμβάλλει ώστε η ταχύτητα της συσκευής να βρίσκεται διαρκώς σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα.
Δοκιμάζοντας την πρόταση της Xiaomi με το AnTuTu benchmarking utility, τα αποτελέσματα που πήραμε (82775 points) σίγουρα θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν το μέσο χρήστη. Το AnTuTu καταγράφει απλώς αυτά που βλέπουμε και στην πράξη, καθώς από το άνοιγμα των εφαρμογών μέχρι την πλοήγηση στο Internet το smartphone τρέχει σαν τον άνεμο!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment