iOS 10.3: νέο σύστημα επεξεργασίας και αποθήκευσης αρχείων

H Apple στην αναμενόμενη σημαντική αναβάθμιση iOS 10.3 θα μας παρουσιάσει μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική του συστήματος αρχείων της συσκευής και μόνο ως αστείο δεν μπορούμε να το εκ λάβουμε. Την προ iPhone εποχή, τότε που ούτε ως ιδέα δεν υπήρχε η συσκευή iPhone στο μυαλό του Steve Jobs, η Apple είχε υιοθετήσει το επονομαζόμενο «Hierarchical File System» (HFS+) για τη διαχείριση των δεδομένων, το οποίο χρησιμοποιείται και στο λειτουργικό iOS έως σήμερα. Στην τελευταία έκδοση iOS 10.3, το παλαιό σύστημα θα αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουριο σύστημα δεδομένων, υπό τον τίτλο Apple File System (APFS), εάν ευσταθούν οι τελευταίες μας πληροφορίες. Ανανεωμένο και βελτιστοποιημένο ιδιαίτερα για τις μεθόδους αποθήκευσης Flash/SSD,το νέο σύστημα APFS προσδίδει σημασία και προτεραιότητα τόσο στην κρυπτογράφηση όσο και στην ασφάλεια των δεδομένων. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων. 
 Παρότι το νέο σύστημα θα επαναπρογραμματίσει τη μέθοδο με την οποία οι iOS συσκευές θα επεξεργάζονται και θα αποθηκεύουν τα αρχεία, εν τούτοις όλες οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο υπόβαθρο και δεν αναμένεται να τις παρατηρήσετε στην καθημερινή ενασχόλησή σας με τη συσκευή. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως λόγω του ότι το περιεχόμενο της συσκευής σας με την έλευση του iOS 10.3 θα περάσει αυτόματα στο νέο σύστημα διαχείρισης δεδομένων, δηλαδή από HFS+ σε APFS, σας προτείνουμε να διατηρήσετε εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας είτε στην εφαρμογή iTunes είτε στο iCloud, προτού εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση. Εάν ανήκετε στους νέους κατόχους iOS συσκευών και δεν γνωρίζετε το πώς, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο. Από την εταιρεία περιμένουμε να έχουμε έγκαιρα την κατάλληλη ενημέρωση, πριν την έλευση του της νέας έκδοσης του λειτουργικού iOS 10.3. 
Φυσικά εάν έως τώρα δεν έχετε δημιουργήσει εφεδρικό αντίγραφο στη συσκευή σας, είναι ένας λόγος να το πράξετε σήμερα κιόλας. Δυστυχώς το χειρότερο που πρέπει να περιμένετε στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στην εγκατάσταση της νέας έκδοσης, είναι η οριστική απώλεια των δεδομένων σας, όπως Φωτογραφίες, μουσική, επαφές, πρόοδοι παιχνιδιών κ.λ.π. (δεν είναι και μικρό πράγμα). Πιστεύουμε πως είναι το τελευταίο που επιθυμείτε να σας συμβεί. Κάποιες επιπρόσθετες αλλαγές που αναμένουμε στο λειτουργικό iOS 10.3, είναι και οι προσθήκες νέων προσαρμοσμένων πληκτρολογίων μόνο για συσκευές iPad και μία νέα λειτουργία με τίτλο “Find My AirPods” (χρειάζεται να διευκρινίσουμε την αποστολή της);
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment