Apple εμπειρία στην ενσωμάτωση χαρακτηριστικών AR στο iPhone 8

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Apple ενδιαφέρεται για τον τομέα της επαυξημένη πραγματικότητας, άλλωστε αυτό είναι κάτι που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ωστόσο ένα δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται να επιβεβαιώσει όσα ήδη ήταν γνωστά αλλά και να ξεκαθαρίσει ότι η Apple ασχολείται ενεργά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ενσωματώνοντας λειτουργίες AR στην επόμενη έκδοση του iPhone.
Πιο συγκεκριμένα, το Bloomberg υποστηρίζει ότι μία ομάδα απαρτιζόμενη από εκατοντάδες τεχνικούς εργάζεται στις λειτουργίες AR του επερχόμενου iPhone 8 (ή όπως αλλιώς αυτό θα λέγεται). Επικεφαλής της εν λόγω ομάδας φέρεται να είναι το πρώην αφεντικό του τομέα hardware και νέων τεχνολογιών της Dolby, Mike Rockwell. Ο Rockwell φέρεται να αναφέρεται στον Dan Riccio, ο οποίος με τη σειρά του είναι επικεφαλής των ομάδων μηχανικών που εργάζονται για τις συσκευές iPad και iPhone. Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί τεχνικοί που εργάζονται για την Apple και το συγκεκριμένο project φέρονται να έχουν εργαστεί στο Oculus Rift για λογαριασμό της Facebook ή για λογαριασμό της Microsoft στην ανάπτυξη του HoloLens.
 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ένα υπό ανάπτυξη χαρακτηριστικό είναι αυτό που θα επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να λαμβάνουν μία φωτογραφία, στη συνέχεια να «απομονώνουν» ένα αντικείμενο από αυτή την εικόνα και να το περιστρέφουν κατά 180 μοίρες. Ένα άλλο χαρακτηριστικό θα είναι η χρήση τεχνολογίας Augmented Reality για την υπέρθεση ψηφιακών εφέ και εικόνων πάνω από την εικόνα ενός προσώπου, κατά τρόπο ανάλογο με τα φίλτρα που προσφέρει το Snapchat. Ενδέχεται μάλιστα αυτή η τελευταία λειτουργία να υποστηριχθεί και από τον PrimeSense, έναν αισθητήρα κίνησης που η εταιρεία που τον είχε αναπτύξει εξαγοράστηκε από την Apple το 2013.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο του δημοσιεύματος όπου γίνεται λόγος για ανάπτυξη και ενός σετ γυαλιών σχεδιασμένων για AR, το οποίο θα συνδέεται με το iPhone κατά τρόπο ανάλογο με την σύζευξη του Apple Watch. Άγνωστο παραμένει αν η Apple θα προτιμήσει την ανάπτυξη ενός τυπικού headset ή αν θα κινηθεί σε λύσεις ανάλογες του Google Glass. Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ενώ εταιρείες όπως η Oculus και η HTC έχουν στραφεί στον τομέα του virtual reality, η Apple και η Microsoft έχουν επιλέξει σαν νέο πεδίο ανταγωνισμού τον τομέα του augmented reality. Αν το κοινό, ο τελικός κριτής όλων, βρει ενδιαφέρουσες τις προτάσεις θα το δείξει το μέλλον.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment