6GB RAM για ένα smartphone είναι υπερβολή

Η Huawei δεν είναι από τις εταιρείες που δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στη “μάχη” των specs. Αρκεί να θυμηθούμε ότι, πριν από δύο χρόνια, ο CEO της εταιρείας, Richard Yu, είχε σημειώσει ότι η QHD ανάλυση είναι υπερβολή σε μία οθόνη 6 ιντσών. Βέβαια, τώρα που η τάση της αγοράς θέλει όλες τις οθόνες των ναυαρχίδων με αυτή την ανάλυση, η Huawei την έχει χρησιμοποιήσει και σε οθόνες μικρότερης διαγωνίου.
Η επόμενη τάση θέλει πάντως υπερβολική RAM και τώρα η Huawei υπερασπίζεται τα 4GB RAM που έχει ως βάση στη σειρά P των κορυφαίων συσκευών της, ενώ ανταγωνιστές έχουν 6GB RAM.
Έτσι, όπως σημειώνει ο Lao Shi, υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei στη σελίδα του στο Weibo, τα 4GΒ είναι αρκετά για ένα τηλέφωνο για να τρέξει χωρίς προβλήματα τις λειτουργίες του. Σύμφωνα μ’ αυτόν, τα tests έχουν δείξει ότι συσκευές Huawei με 4GB (που τροφοδοτούνται από τον Kirin 960) αποδίδουν καλύτερα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό που διαθέτει 6GB RAM. Το “κλειδί” γι’ αυτόν είναι η βελτιστοποίηση του λειτουργικού και μάλιστα αναφέρει σαν παράδειγμα το πώς το iOS δε χρειάζεται πολλή RAM για να τρέξει χωρίς προβλήματα.
Συγκρίνει μάλιστα τον ανταγωνισμό μεταξύ κατασκευαστριών που προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τηλέφωνα με μεγαλύτερη RAM με τη μάχη των πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Ο ίδιος δεν απορρίπτει τα μοντέλα των 6GB, άλλωστε η Huawei έχει τέτοιες χωρητικότητες για όποιον θέλει κάτι πιο premium που θα το πληρώσει και πιο ακριβά βέβαια, όμως, πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment