Samsung Exynos 8895 SoC: ο επεξεργαστής των Galaxy S8/S8+

Η Samsung προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου Exynos SoC, με κωδική ονομασία Exynos 8895, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιες παρτίδες των Samsung Galaxy S8/S8+ αντί του Snapdragon 835 ανάλογα με την αγορά. Το Samsung Exynos 8895 είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία 10nm FinFET (βελτιωμένη τρισδιάστατη δομή) και σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει 27% μεγαλύτερη απόδοση ή 40% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Διαθέτει επεξεργαστή 64bit octa-core εκ των οποίων οι 4 πυρήνες είναι custom κατασκευή για να προσφέρουν ακόμα καλύτερη απόδοση και μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση και οι άλλοι 4 είναι Cortex-A53. 
Χάριν στη νέα αρχιτεκτονική όλοι οι πυρήνες μπορούν να είναι ενεργοί ταυτόχρονα για την εκτέλεση των διεργασιών, ενώ είναι βελτιστοποιημένοι για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Σχετικά με τον επεξεργαστή γραφικών, το Exynos 8895 ενσωματώνει τον ARM Mali-G71 MP20 GPU που προσφέρει βελτιωμένη απόδοση σε 3D graphics, υποστήριξη περιεχομένου 4K UHD στα 120fps και VR επίσης σε ανάλυση 4K. 
Ακόμη, αξίζει αναφοράς η ενσωμάτωση του VPU (Vision Processing Unit) για την αναγνώριση και ανάλυση αντικειμένων που οδηγεί σε βελτιωμένη λειτουργία video tracking και επεξεργασία πανοραμικών εικόνων. Τέλος, το Samsung Exynos 8895 υποστηρίζει μνήμες RAM LPDDR4x, αποθηκευτικό χώρο eMMC 5.1, UFS 2.1 και SD 3.0, αισθητήρες κάμερας έως 28MP (εμπρός και πίσω) ή διάταξη διπλής κάμερας έως 28MP + 16MP, ενώ είναι το πρώτο με ενσωματωμένο 5CA LTE Modem για ταχύτητες download έως 1Gbps (Gigabit).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment