Samsung Galaxy A3 /A5 /Α7: Επίσημα η νέα premium σειρά

Η Samsung προέβη στην επίσημη ανακοίνωση των νέων smartphones της σειράς Galaxy A για το 2017, η οποία περιλαμβάνει τα Galaxy A3Galaxy A5 και Galaxy A7. Και οι τρεις αυτές συσκευές θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους αρχικά στη Ρωσία μέσα στον Ιανουάριο και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσουν και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει όσον αφορά τα συγκεκριμένα smartphones, παλαιότερες φήμες ήθελαν την τιμή του Galaxy A5 να ξεκινά από τα 378 δολάρια, ενώ του Galaxy A7 από τα 424 δολάρια. Μπορούμε με ασφάλεια να διατυπώσουμε την άποψη ότι το Galaxy A3 (2017) θα είναι το φθηνότερο μοντέλο από τα άλλα δυο.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το καθένα από τα τρία smartphones θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερις χρωματικές εκδόσεις, έτσι ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες (Black Sky, Gold Sand, Blue Mist και Peach Cloud). Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ας ξεκινήσουμε από το Galaxy A3 τονίζοντας πως έρχεται με οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών Super AMOLED ανάλυσης 720p, διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και θύρα USB Type-C. Εξοπλίζεται με οκταπύρηνο SoC στα 1.6 GHz, 2GB RAM, 16GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος θα μπορεί να επεκταθεί ως τα 256GB. Διαθέτει ακόμη μπαταρία φορτίου 2.350 mAh, μια κάμερα των 13MP στο πίσω μέρος, καθώς και μια μπροστά των 8MP για λήψη selfies.
Το Galaxy A5 έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη 5,2 ιντσών Super AMOLED που υποστηρίζει ανάλυση FULL HD. Υπάρχει μια κάμερα των 16MP στο πίσω μέρος αλλά και μια ίδια στο μπροστινό μέρος της συσκευής. Στο εσωτερικό του συναντάμε ένα οχταπύρηνο SoC στα 1.9GHz, 3GB RAM και 32GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου ο οποίος μπορεί να επεκταθεί στα 256GB. Η μπαταρία του είναι λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, στα 3.000 mAh και διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και θύρα USB Type C.
samsung-galaxy-a-2017-series
Ας γνωρίσουμε και το Galaxy A7, το οποίο έρχεται με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα άλλα δυο και ως εκ τούτου φημολογείται πως η τιμή του θα κυμανθεί αρκετά υψηλότερα. Η συσκευή έρχεται με οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών Super AMOLED που υποστηρίζει ανάλυση full HD (1080p) και περιλαμβάνει δυο κάμερες των 16MP μπροστά και πίσω. Διαθέτει οκταπύρηνο SoC στα 1.9GHz, 3GB RAM και 32GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί στα 256GB, και μια μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, φορτίου 3.600mAh. Ο κατάλογος των τεχνικών χαρακτηριστικών ολοκληρώνεται με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και τη θύρα USB Type C.
samsung-galaxy-a-2017-series-1
Μια σημαντική διευκρίνιση που θα πρέπει να γίνει είναι ότι τα Galaxy A5 και Galaxy A7 έρχονται με τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης και διαθέτουν πιστοποίηση IP68, καθιστώντας τα ανθεκτικά στο νερό και στη σκόνη. Κάτι που ίσως δεν θα αρέσει σε αρκετούς, είναι ότι θα καταφθάσουν με Android 6.0.1 Marshmallow, αν και θα αναβαθμιστούν κάποια στιγμή σε Android Nougat.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment