Sony Xperia XZ hands-on: Το ώριμο Xperia

Sony Mobile, εδώ και χρόνια, έχει δημιουργήσει μια πολύ σταθερή βάση με τη σειρά Xperia. Συσκευές με ισχυρό hardware, εντυπωσιακή (αλλά όχι προκλητική) εμφάνιση και φυσικά αδιάβροχα, ιδιότητα την οποία πρώτη εφάρμοσε σταθερά σε μεγάλο αριθμό smartphones, πριν τους υπόλοιπους.
Ωστόσο, μια ανανέωση ποτέ δε βλάπτει και η Sony το έκανε αυτό με πολύ αργά και μικρά βήματα, 1-2 φορές το χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι να φθάσουμε στο Xperia XZ, μια συσκευή που συγκεντρώνει πάνω της όλη την τεχνογνωσία και εμπειρία της Sony, από το πρώτο Xperia X, μέχρι σήμερα, σε ένα ελκυστικό περιτύλιγμα, χωρίς τις όποιες αδυναμίες του παρελθόντος σε software και hardware επίπεδο. Άκουσε τους χρήστες, έκανε αυτά που έπρεπε και παρακάτω θα δείτε το αποτέλεσμα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Sony Xperia XZ

  • Διαστάσεις: 146 x 72 x 8.1 mm
  • Βάρος: 161 γρ.
  • Οθόνη: 5,2" IPS (1080x1920 pixels)
  • Επεξεργαστής: 4-core Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820
  • Μνήμη: 3GB RAM, 32/64GB αποθηκευτικού χώρου (microSD εως 256GB)
  • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G (Cat. 9 450Mbps), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-hotspot, DLNA, Direct, dual-band, Bluetooth v4.2-A2DP-aptX-LE, GPS-AGPS-GLONASS-BDS, NFC, USB Type-C
  • Λειτουργικό: Android 6.0(προγραμματισμένη αναβάθμιση σε 7.0)
  • Κάμερα: 23 MPixel f/2.0, 24mm, single-LED flash, 4K@30FPS, HDR, εμπρόσθια 13 MPixel, f/2.0, 22mm, 1080p, HDR
  • Μπαταρία: 2.900mAh
  • Ειδικά χαρακτηριστικά: dual-SIM, IP68, Quick Charge 3.0
  • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο microUSB, φορτιστής (1,5A), ακουστικά
xperia-xz-5
To ΧΖ συνδυάζει αλουμίνιο και πλαστικό (άψογα φινιρισμένο στο ίδιο χρώμα) στη σωστή αναλογία, ώστε να δίνει την premium αίσθηση χωρίς να "ξεφεύγει" σε βάρος και διαστάσεις. Διατηρεί τις γωνίες στις οποίες μας έχει συνηθίσει η σειρά, αλλά με λεπτά bezels και προσφέρει σχετικά άνετη χρήση με το ένα χέρι. Μια ελάχιστα συντηρητική, αλλά σίγουρη και αξιόπιστη προσέγγιση για κάθε σοβαρό χρήστη.
xperia-xz-10
Από πλευράς επιδόσεων, δεν είναι το κορυφαίο της αγοράς, αν είστε "αριθμολάγνος". Αλλά με Snapdragon 820, 3GB RAM και 1080p ανάλυση σε 5,2 οθόνη, είναι σαφώς ένα πολύ ισχυρό smartphone που δε θα τα βρεί δύσκολα πουθενά. Η οθόνη, επί τη ευκαιρία, είναι στα γνωστά, υψηλά επίπεδα ποιότητας απεικόνισης, χάρη στις τεχνολογίες Triluminos και X-reality engine, μαζί με την κάμερα είναι τα πιό ισχυρά βέλη στη φαρέτρα του XZ.
xperia-xz-11
Ελαφρώς ανανεωμένο αισθητικά και λειτουργικά παρουσιάζεται το UI της Sony, πάνω από το Android 6.0, που όμως είναι προγραμματισμένο για αναβάθμιση σε Android 7.0 Nougat, όταν έρθει η ώρα. Νέα εικονίδια, φρέσκα menus και γενικότερα μια ανανεωμένη εικόνα που συμβάλλει στη συνολική παρουσία του XZ και δεν έχει μεγάλη καμπύλη εξοικείωσης. Από πλευρά συνδεσιμότητας έχουμε ό,τι θα περίμενε κανείς, ακόμα και USB Type-C υποδοχή, με μόνη απουσία το FM ραδιόφωνο.
xperia-xz-12
xperia-xz-8
Η κάμερα των 23MPixels είναι μια από τις top στην αγορά αυτή τη στιγμή, με EIS, f/2.0 και phase detection-laser autofocus, ενώ μπορεί να κάνει λήψη 4K video και 1080p στα 60 FPS. Εξαιρετικές λήψεις φωτογραφιών και video, αλλά η αποκάλυψη έρχεται από την selfie κάμερα η οποία έχει αισθητήρα 13 MPixels (!) με f/2.0 και HDR. Εγγυημένα δε θα δείτε καλύτερες selfies, τουλάχιστον σε συνθήκες επαρκούς φωτεινότητας. Μόνο το flash λείπει, αν και θεωρείται ένα πολύ ειδικό feature αυτή τη στιγμή στην αγορά.
xperia-xz-3
Μπαταρία... Με τη χωρητικότητά της στα 2.900 mAh, δε θεωρείται και "τέρας", αλλά η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή χάρη στην οθόνη, ενώ το Quick Charge 3.0 βοηθά πολύ την κατάσταση, αρκεί να "ξεκλέβετε" μερικά λεπτά για φόρτιση το απόγευμα.
xperia-xz-9
Το Sony Xperia XZ διατίθεται στην ελληνικά στα €699 με 32GB εσωτερικού χώρου και είναι μια εξαιρετική συσκευή all-around. Δείτε περισσότερο στο hands-on video μας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment