Nokia: stock-Android τα νέα smartphones;

Πολύ σύντομα το θρυλικό brand της Nokia θα βρεθεί και πάλι στην αγορά των smartphones. Αυτό θα γίνει μέσω της φινλανδικής HMD Global, η οποία έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης για τα επόμενα 10 χρόνια και επίσημα από εχθές.
Ο CEO της εταιρείας είναι ο Arto Nummela, πρώην αντιπρόεδρος στο τμήμα Microsoft MObile Devices Sales (EMEA), που πήγε στη Nokia το 1994. Στόχος του Nummela είναι να κάνει την εταιρεία έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες της αγοράς. Εκτός από την μεγάλη επιστροφή του brand της Nokia, περιμένουμε την επίσης εξίσου σημαντική στροφή της στο λειτουργικό σύστημα της Google. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν μέρος της αποτυχίας της στο ότι δεν υιοθέτησε το Android, αλλά το mobile OS της Microsoft. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς θα έχει μέσα το λειτουργικό της Nokia, αν θα είχε κάποια modified έκδοση του Android με το ανάλογο skin. Αν θα είναι όπως το TouchWiz της Samsung ή το Sense της HTC και πάει λέγοντας, ή αν θα επιλέξει κάτι πιο κοντά σε stock Android, κάτι που κάνει η Motorola. Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε ότι ο Nummela μίλησε στο πρακτορείο Reuters και φαίνεται να έχει επισημάνει ότι HMD έχει συνάψει ένα είδος συνεργασίας με την Google, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η «HMD αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones σε συνεργασία με την Google». Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ίσως δούμε σχεδόν stock Android στα νέα Nokia smartphones. Από την άλλη, και το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στην επιστροφή της Nokia. Εκεί ο Nummela φέρεται να δηλώνει πως το brand της Nokia ήταν γνωστό για την απλότητα, την ευκολία στη χρήση, την αξιοπιστία και την ποιότητα και αυτά είναι τα στοιχεία που θέλουν να συνδυάσουν με το ανάλογο design: «The Nokia brand is known for simplicity, ease of use, reliability and quality. These are the elements that we will deliver together with amazing industrial design». Από τα λεγόμενά του θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι τα smartphones θα βασίζονται κυρίως σε bloat-free έκδοση του Android, αν όχι σχεδόν stock-Android. H HMD καλείται να επαναφέρει στην αγορά ένα βαρύ brand. Το όνομα της Nokia έχει συνδεθεί με την καλή ποιότητα, κάμερα, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, την αξιοπιστία και την αντοχή. Επομένως, θα πρέπει να είναι προσεκτική, ειδικά στην αρχή.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment