LG: Πατέντα αποκαλύπτει εύκαμπτο και διάφανο touch πάνελ

Η βιομηχανία των οθονών δεν φαίνεται να συμβιβάζεται με όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, με την έρευνα να συνεχίζεται για την δημιουργία ακόμη καλύτερων προϊόντων, όπως των υψηλών επιδόσεων OLED πάνελ και εύκαμπτων οθονών. 
Όσο αφορά τις εύκαμπτες οθόνες, είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η Samsung και η LG εργάζονται εντατικά, με την Samsung στο παρελθόν να έχει επιδείξει ένα εύκαμπτο πάνελ και να έχει υποσχεθεί ένα foldable smartphone το 2015. Το 2015 όμως αποδείχτηκε για την Samsung μια άπιαστη τελικά ημερομηνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έβαλε κάτω. Από την άλλη η LG στο παρελθόν μας έδειξε ότι πρέπει να αναμένουμε foldable και rollable συσκευές το 2017. Μια νέα πατέντα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, δείχνει ότι η προθεσμία του 2017 ίσως δεν είναι ακατόρθωτη.
Δυστυχώς, η πατέντα δεν λέει πολλές πληροφορίες, αλλά τα renders σε αυτή δείχνουν ότι η LG, όχι μόνο στοχεύει για την δημιουργία ενός foldable πάνελ, αλλά ενός διάφανου και touch sensitive. Από ότι φαίνεται η LG οραματίζεται μια συσκευή η οποία έχει σχήμα βιβλίου και μπορεί να διπλώνει. Το αριστερό μέρος του πάνελ, από ότι φαίνεται είναι διάφανο και έχει πάνω του multimedia controls. Με την χρήση της αφής θα ελέγχεις λογικά και το άλλο μισό του πάνελ. Μια άλλη ιδέα είναι ότι επειδή το αριστερά μισό πάνελ είναι διαφανές θα μπορεί να ελέγχει και το άλλο όταν η οθόνη είναι διπλωμένη. Όπως και να έχουν τα πράγματα, είμαστε τουλάχιστον ένα χρόνο μακριά από την κυκλοφορία μιας foldable συσκευής. Αναμένουμε να δούμε αν η LG καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμά της.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment