Samsung Galaxy S8: Με 10nm Exynos 8895 chip και ARM Mali-G71 GPU;

Στην Ν. Κορέα στέλεχος της Samsung LSI προσπάθησε να πουλήσει εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία κατασκευής 14nm και 10nm των chips της, σε αντίπαλο κατασκευαστή από την Κίνα. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και να μηνυθεί από τη Samsung. Από τα νομικά έγγραφα όμως προκύπτουν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την επερχόμενη ναυαρχίδα του τεχνολογικού γίγαντα.
Προκύπτει ότι το Samsung Galaxy S8 μπορεί να φορά επεξεργαστή ο οποίος είναι κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 10nm ενώ το SamMobile έρχεται να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες (που δεν αναφέρεται αν έρχονται από τα έγγραφα ή από άλλη πηγή). Έτσι λοιπόν, το Samsung Galaxy S8 μπορεί να φορά επεξεργαστή 10nm Exynos 8895 μαζί με την τελευταία ARM Mali-G71 κάρτα γραφικών. Η νέα GPU λέγεται ότι είναι δυο φορές πιο ισχυρή από την Mali-T880 του Samsung Galaxy S7. Επιπλέον, αναφέρεται ότι είναι πιο γρήγορη από την GPU στο 10nm chipset της Qualcomm, που δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 830 ο οποίος θα έρθει στις ναυαρχίδες του 2017.
Η Mali-G71 χρησιμοποιεί μια νέα αρχιτεκτονική που ονομάζεται Bifrost και έχει σχεδιαστεί ως end-to-end λύση για 4K περιεχόμενο και VR εμπειρία. Επιπλέον, υποστηρίζει τεχνολογίες όπως Vulkan, OpenGL ES 3.2, GPU Computer και Android RenderScript. Είναι χρονισμένη στα 850MHz και προσφέρει διπλάσια απόδοση από την Mali-T880 GPU. Με τόσο δυνατά γραφικά η Samsung ίσως σκέφτεται να βάλει στην οθόνη του Samsung Galaxy S8 4K οθόνη βελτιώνοντας την VR εμπειρία και videos υψηλής ανάλυσης. Ακόμη μένει να ανακοινώσει επίσημα τις 4K mobile OLED οθόνες, αλλά όπως και να έχει για το S8 θα θα μάθουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα στους επόμενους μήνες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment