Oι «χαμηλές πτήσεις» των νέων iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Αναλύσεις θέλουν τις νέες συσκευές της Apple, iPhone 7 και iPhone 7 Plus, να έχουν ετήσια πτώση έως και 25% σε επίπεδο πωλήσεων πρώτου διημέρου διάθεσης. Πιο αναλυτικά, παρακολουθώντας τα κανάλια διανομής η εταιρεία ερευνών GfK συμπεραίνει ότι το αρχικό διήμερο διάθεσης των νέων συσκευών της Apple δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο αρχικά υπολογιζόταν.
Η γερμανική φίρμα θεωρεί μάλιστα ότι η πτώση των πωλήσεων, πάντα για το επίμαχο πρώτο διήμερο διάθεσης, ήταν 25% χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντίστοιχη ανάλυση είχε κάνει και πέρυσι η GfK για τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus της Apple. Ωστόσο, η ανάλυση της GfK δεν ήταν η μόνη που προδικάζει «χαμηλές πτήσεις», σε πρώτη φάση τουλάχιστον, για τα νέα smartphones της Apple. Δημοσίευμα της ταϊβανέζικης ιστοσελίδας Digitimes αναφέρει ότι η Apple έχει προμηθευτεί έως και 20% λιγότερα chips για τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, σε σχέση με άλλες συσκευές κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Apple ζήτησε από τους προμηθευτές της να διατηρήσουν ένα απόθεμα που επαρκεί για 50 εκατομμύρια συσκευές κατά το τρίτο τρίμηνο και 45 εκατομμύρια συσκευές για το τέταρτο τρίμηνο. Για το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι παραγγελίες της Apple φέρονται να βαίνουν μειούμενες και να επαρκούν για 35 έως 37 εκατομμύρια συσκευές. Επιπλέον, η KGI Securities έστειλε ανάλυση στους πελάτες της, που προφανώς διέρρευσε στο Διαδίκτυο, ότι η Apple θα πουλήσει τελικά λιγότερες νέες συσκευές σε σχέση με τα περυσινά μοντέλα
Στην αρχική πρόβλεψη η KGI Securities θεωρούσε ότι για το 2016 η Apple θα διαθέσει περί τις 65 εκατομμύρια συσκευές. Ωστόσο, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Samsung με τις μπαταρίες των Note 7 δημιούργησαν μία αλλαγή της διάθεσης τους καταναλωτικού κοινού. Έτσι, η νέα πρόβλεψη της εταιρείας είναι ότι θα πουληθούν το 2016 μεταξύ 70 και 75 εκατομμύρια νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Ακόμη και έτσι όμως οι επιδόσεις αυτές θα είναι χαμηλότερες από τις επιδόσεις των iPhone 6s και iPhone 6s Plus, το 2015.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment