Blackview A8 hands-on review «Η γοητεία της… οικονομίας»!

Στις σημερινές δύσκολες οικονομικά εποχές όπου και το παραμικρό ευρώ μετράει, η ανάγκη για οικονομικά προσιτές συσκευές γίνεται όλο και πιο έντονη το τελευταίο χρονικό διάστημα στον καταναλωτή. Σε αυτό το πεδίο, οι Κινέζοι κατασκευές έχουν καταφέρει να βρουν τη χρυσή τομή, καθώς έχουν ανακαλύψει το «μυστικό» που συνδυάζει χαμηλή τιμή με δυνατές επιδόσεις. Οι εποχές άλλωστε που μία συσκευή που έφερε την σφραγίδα ενός Κινέζου κατασκευαστή (και αναφερόμαστε στους πιο ανεξάρτητους και μικρούς κατασκευαστές και όχι για παράδειγμα σε κολοσσούς όπως η Huawei) και ήταν αμφίβολης ποιότητας έχει περάσει προ πολλού, καθώς τα κατασκευαστικά στάνταρ τους είναι πλέον πολύ υψηλά. Το budget-friendly Blackview A8 που πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα και για το οποίο θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας στο hands-on review που ακολουθεί πλήρως το «δόγμα» δυναμικές επιδόσεις σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, κλείνοντας το μάτι σε όλους τους καταναλωτές που θέλουν να απολαύσουν όλη τη μαγεία της σύγχρονης mobile τεχνολογίας, χωρίς να απαιτείται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
blackview-a8-6
Πρώτες εξωτερικές εντυπώσεις!
Το A8 της Blackview με το που το πιάσαμε στα χέρια μας, μπορέσαμε εύκολα να διακρίνουμε την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καθώς η πρόταση του Κινέζου κατασκευαστή διακρίνεται για ταποιοτικά πλαστικά που αυξάνουν κατακόρυφα την αντοχή της συσκευής στο χρόνο και χαρίζουν μπόλικη στιβαρότητα που αποτελεί και το ζητούμενο στη συγκεκριμένη χαμηλή κατηγορία. Το A8 διαθέτει όμορφες σχεδιαστικές γραμμές και τα buttons ελέγχου είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να δίνουν μοναδική άνεση και ευκολία στο χρήστη. Οι διαστάσεις της συσκευής ανέρχονται στα 72,9x144,9x9,3 mm και το βάρος της αγγίζει τα 160 γραμμάρια.
blackview-a8-4
Παρατηρώντας καλύτερα το smartphone της Blackview βλέπουμε ότι στην δεξιά πλευράβρίσκονται τα power lock button και τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενώ στην επάνω πλευρά υπάρχει τόσο το audio input jack όσο και η microUSB θύρα για τη φόρτιση της συσκευής και για τη μεταφορά δεδομένων.
blackview-a8-5
budget-friendly πρόταση της Blackview έρχεται με αποσπώμενο καπάκι, όπου στο εσωτερικό του υπάρχουν εκτός από τη μπαταρία των 2.050mAh, οι δύο κλασικές SIM slots (microSIM), όπως και μία slot για την εισαγωγή της πάντοτε χρήσιμης microSD κάρτας. Εκεί βρίσκεται και το ηχείο της συσκευής, το οποίο διακρίνεται για το εξαιρετικά καθαρό και δυνατό ήχο.
blackview-a8-10
Σε γενικές γραμμές, ο λειτουργικός σχεδιασμός και η ποιοτική κατασκευή προσθέτουν αρκετούς πόντους στο A8 της Blackview, το οποίο χωρίς να είναι το πιο κομψό smartphone της αγοράς, ωστόσο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του καταναλωτή και αυτό είναι άλλωστε που μετράει περισσότερο και μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Αναλύοντας τον «εσωτερικό κόσμο»!
Προχωρώντας στην περαιτέρω τεχνική ανάλυση της συσκευής και ξεκινώντας πρώρα από το display του A8, η 5ιντσή LCD οθόνη του Blackview A8 με 2.5D panel είναι ιδανική για την κατηγορία που ανήκει η συσκευή. Με HD ανάλυση (1280x720 pixels) η πρόταση της Blackview διακρίνεται για την καθαρότητα στα χρώματα, την πολύ καλή ευκρίνεια και τις άριστες γωνίες θέασης που προσφέρει στον χρήστη της συσκευής.
blackview-a8-2
To Blackview A8 σε ότι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες τεχνικές του προδιαγραφές φέρει στο εσωτερικό του ένα δοκιμασμένο για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του τετραπύρηνοMediaTek MT6582 chipset με την ταχύτητα ρολογιού της CPU του στα 1,3GHz και παράλληλα συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM, ενώ η ARM Mali 400MP2 GPU αναλαμβάνει τη διαχείριση των γραφικών. Αναμφίβολα, αρκετοί θα σκεφτούν ότι ο παραπάνω συνδυασμός μπορεί να μην επαρκεί, παρόλα αυτά η εμπειρία του μαζί του μας έδειξε ότι το Blackview A8 δεν εμφάνισετρομερά προβλήματα σε ότι είχε να κάνει με την απόδοση του, ενώ και όταν το πουσάραμε με το γνωστό «βασανιστήριο» του multitasking έδειξε να ανταποκρίνεται αρκετά καλά. Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τα απλά καθημερινά basic tasks, το A8 είναι αρκετά αξιόπιστο χωρίς να lagάρει και να προβληματίζει με την συνολική απόδοση του.
blackview-a8-8
Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι έρχεται με το Android Lollipop 5.1 (διαθέτει υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας), μία δοκιμασμένη συνταγή που διακρίνεται για την ευελιξία και την ευκολία χρήσης που προσφέρει στο χρήστη. Επιπλέον, η Blackview έχει προσθέσει τη δική της πινελιά στο User Interface, με όμορφα menus και αρκετά καλή λειτουργικότητα, με αρκετά πρόσθετα options για τον χρήστη.
blackview-user-interface-1
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόταση της Blackview διαθέτει 8GBαποθηκευτικού χώρου, όπου παραπάνω από 5GB είναι ελεύθερα προς χρήση. Τα 8GB της εσωτερικής μνήμης δεν καλύπτουν τις ανάγκες των πολύ απαιτητικών, ωστόσο με ένα ελάχιστο κόστος η προσθήκη μίας microSD card σίγουρα θα λύσει το πρόβλημα. Φυσικά, όπως κάθε σημερινό smartphone που «σέβεται» τον εαυτό του έτσι και το Blackview A8 προσφέρει μία σειρά από «φωτογραφικές δυνατότητες» στον χρήστη του, με ποιοτικό αισθητήρα της Sony ΙΜΧ 149και ανώτερη ανάλυση στα 8MP να κάνει πολύ καλή δουλειά, ενώ και η selfie cam των 2MP θα καλύψει τους περισσότερους selfie fans… υπό το φως της ημέρας πάντοτε.
blackview-a8-9
Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την ασύρματη συνδεσιμότητα του Blackview A8 και εδώ δεν θα απογοητευτείτε, με την συσκευή να προσφέρει Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS (A-GPS)όπως επίσης FM ραδιόφωνο για… τους πιο παραδοσιακούς.
H επιτομή του budget-friendly smartphone
Το Blackview A8 μπορεί να μην ζαλίζει με τα αστρονομικά specs του ή να τρελαίνει τα benchmarking scores, παρόλα αυτά έχει όλα όσα αναζητάει ο μέσος καταναλωτής για να ικανοποιήσει τις καθημερινές ανάγκες του και με το παραπάνω. Με τιμή στα 86 ευρώ είναι ένα αρκετά αξιόπιστο smartphone σε «τιμή ευκαιρίας», το οποίο δεν χωράει αμφιβολία ότι θα κάνει τεράστιο καλό στην ήδη ταλαιπωρημένη τσέπη σας.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment