Windows 10: Η ασφάλεια τους εντυπωσιάζει τους hackers

Όσο τα Windows 10 αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά, τόσο περισσότερο γίνονται δελεαστικός στόχος για ερευνητές ασφάλειας και hackers με στόχο πάντα να βρεθούν τα τρωτά σημεία στην ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος. Φαίνεται πως η Microsoft με τα Windows 10 στο κομμάτι της ασφάλειας έχει σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά μιας και στο φετινό συνέδριο Black Hat οι συμμετέχοντες ήρθαν «οπλισμένοι» και εφάρμοσαν εξεζητημένες τεχνικές για να καταφέρουν να εκθέσουν τα Windows 10. Όπως όμως παραδέχθηκαν είναι πλέον πολύ δυσκολότερο με τα Windows 10 να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί κανείς κάποιο vulnerability στο σύστημα, συγκριτικά πάντα με το πως ήταν η κατάσταση μερικά χρόνια πριν.
Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα τους η αυξημένη ασφάλεια που προσφέρουν τα Windows 10 έχει να κάνει αρχικά με το ενσωματωμένο εργαλείο antimalware το οποίο πλέον είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος. Ένας επιπλέον λόγος είναι το Active Directory και η ιδιαίτερα υψηλή ασφάλεια που προσφέρει, ενώ συνήθως χρησιμοποιείτε σε εταιρικά περιβάλλοντα, μειώνοντας έτσι τις έννοιες για τέτοια θέματα στο διαχειριστή τόσο του δικτύου, όσο όμως και των διαχειριστών συστημάτων.
Επιπλέον αναφέρουν ότι παρουσιάζοντας η Microsoft τη virtualization-based security (VBS), προστατεύει από συγκεκριμένες επιθέσεις οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν αρκετά άμεσες και είχαν οδυνηρά αποτελέσματα. Αυτό έχει να κάνει με το ότι το Hyper-V έχει τον έλεγχο του root partition προσφέροντας όχι μόνο επιπλέον προστασία αλλά και services που τρέχουν αποκλειστικά για την ασφάλεια του συστήματος. Τέλος στα συμπεράσματα τους καταλήγουν ότι κανένα σύστημα δεν είναι απόλυτα ασφαλές και bug-free, έτσι και τα Windows 10, σημειώνουν όμως ότι τα βήματα που έχει κάνει η Microsoft για την ασφάλεια τους είναι καινοτόμα και κάνουν πλέον ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση την εύρεση αδυναμιών στο σύστημα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment