SolidEnergy: Υπόσχεται διπλάσια διάρκεια μπαταρίας

Έχει παρατηρηθεί ότι σε κάθε νέα είδηση ανακοίνωσης, παρουσίασης, review ή ακόμη και φήμης μιας νέας ή επερχόμενης συσκευής  αυτό που όλοι μας επισημαίνουμε είναι το κατά πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει η μπαταρία στις ανάγκες μας. Ε, λοιπόν έχουμε καλά και ελπιδοφόρα νέα. Μια νέα τεχνολογία κατασκευής μπαταριών, η οποία είναι σε θέση να διπλασιάσει τον χρόνο που θα χρειαστούν επαναφόρτιση, είναι στην τελική ευθεία να μπει στην παραγωγή, περίπου από τις αρχές του επόμενου έτους. Φοιτητές του Massachusetts Institute of Technology (MIT) που δημιούργησαν την startup επιχείρηση SolidEnergy έφτιαξαν μια νέου τύπου μπαταρία λιθίου, η οποία επιτρέπει τον διπλασιασμό της πυκνότητας φορτίου. Η τεχνολογία αυτή έχει αποδειχθεί ασφαλής και είναι σχεδόν έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, smartphone, wearables και άλλων φορητών συσκευών. Λέγεται μάλιστα ότι μέχρι το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα τις δούμε να τροφοδοτούν drones.
Ο Qichao Hu, Διευθύνων Σύμβουλος της SolidEnergy, δήλωσε: «Με διπλάσια πυκνότητα ενέργειας, μπορούμε να κατασκευάσουμε μια μπαταρία με το μισό μέγεθος, αλλά να εξακολουθεί να διαρκεί για το ίδιο χρονικό διάστημα, με μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Ή μπορούμε να κάνουμε μια μπαταρία ιδίου μεγέθους με μια μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά τώρα να διαρκέσει για διπλάσιο χρονικό διάστημα». Το πετυχαίνει αυτό αλλάζοντας τον γραφίτη (ένα παραδοσιακό υλικό μπαταρίας) με ένα πολύ λεπτό φύλλο λιθίου, το οποίο, καθώς είναι μικρότερο μπορεί να κρατήσει στον ίδιο όγκο ακόμη περισσότερο ιόντα από ότι οι υπάρχουσες μπαταρίες.
Η SolidEnergy απέδειξε την λειτουργικότητα της τεχνολογίας αυτής τον Οκτώβριο του 2015 και εν συνεχεία, παίρνοντας πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, τελειοποίησε το προϊόν το οποίο πλέον είναι σχεδόν έτοιμο για εμπορική διάθεση. Αναμένεται ότι η εταιρεία θα είναι έτοιμη να παράγει εμπορικά τέτοιας τεχνολογίας μπαταρίες για smartphone και wearables από τις αρχές του 2017 και, στη συνέχεια, για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2018. Τώρα, το κατά πόσο και το πότε θα αποφασίσουν οι κατασκευαστές να ενσωματώσουν τις μπαταρίες αυτής της τεχνολογίας σε νέες φορητές συσκευές, θα είναι το επόμενο στοίχημα για την SolidEnergy.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment