Alcatel OneTouch Pop Star Hands-on Review

Idol 4S (10) (Large)Alcatel είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει τη δική της "παράδοση" στον κόσμο των οικονομικών smartphones που προορίζονται για τον μέσο καταναλωτή. Η low-end κατηγορία αποτελεί το φόρτε της γνωστής εταιρείας, καθώς με εξαίρεση τη σειρά Idol, τα περισσότερα smartphones της Alcatel κινούνται γύρω από μία φιλοσοφία που συνδυάζει χαμηλή τιμή και ικανοποιητικές επιδόσεις όπου σαφώς δεν έχουν σαν στόχο να σπάσουν κάθε ρεκόρ στα benchmarking utilities, αλλά να προσφέρουν μία αξιόλογη καθημερινή εμπειρία στον χρήστη. Το Alcatel Pop Star που θα εξετάσουμε αναλυτικά στο review που ακολουθεί είναι μία πρόταση, η οποία έχει έναν σαφή budget-friendly και πιο mainstream και νεανικό προσανατολισμό. Για να δούμε όμως με μεγαλύτερη λεπτομέρεια ποιες είναι οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το Pop Star.
Trendy εμφάνιση
Η πρώτη εντύπωση πάντοτε μετράει και το Alcatel Pop Star διαθέτει όμορφο (αν και όχι ξεχωριστό) εξωτερικό σχεδιασμό. Το υλικό κατασκευής που κυριαρχεί είναι το πλαστικό αρκετά καλής ποιότητας, το οποίο ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα του, ενώ μας άρεσε και η λεία αίσθηση που αφήνει στο χέρι. Η πρόταση της Alcatel βγάζει έναν στιβαρό χαρακτήρα που σίγουρα δεν θα δυσαρεστήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Πιάνοντας τη συσκευή στα χέρια μας μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε ότι σχεδιάστηκε για να προσφέρει την maximum ευκολία χρήσης στους users. Οι διαστάσεις του 141x71.5 x8.6 mm σε συνδυασμό με την προσεκτική τοποθέτηση των control buttons εξασφαλίζουν τον εύκολο και άνετο χειρισμό που άλλωστε αποτελεί και το ζητούμενο στην συγκεκριμένη κατηγορία των low-end συσκευών.
Όσον αφορά τα buttons του, τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου βρίσκονται στο πάνω μέρος της δεξιάς πλευράς, ενώ το power on/off πλήκτρο είναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά της συσκευής.
H "μελετημένη" τοποθέτηση των πλήκτρων χειρισμού αν μη τι άλλο εξασφαλίζει άνεση στον χειρισμό, ενώ στο επάνω τμήμα υπάρχει το κλασικό audio input jack για τα hands-free - ακουστικά, ενώ στο κάτω τμήμα βρίσκεται η θύρα microUSB για την φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων.
Το Alcatel Pop Star διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία, όπου η χωρητικότητα της ανέρχεται στ2000mAh και βγάζοντας την, στην "πλάτη" του low-end smartphone της Alcatel  μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει τις υποδοχές για την micro-SIM και την κάρτα microSD. Τέλος, στο κάτω μέρος διακρίνεται και το ηχείο του Pop Star, το οποίο προσφέρει ικανοποιητικά επίπεδα έντασης του ήχου.
Σε γενικές γραμμές, κρίνοντας σχεδιαστικά το smartphone της Alcatel είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως λειτουργικό κινητό, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευκολία χειρισμού. Με λεία επιφάνεια και ανθεκτικά πλαστικά καλής ποιότητας μπορεί να μην πρωτοπορεί σε επίπεδο design, παρόλα αυτά την δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω.
Κατάλληλο για την καθημερινότητα...
Προχωρώντας στην λεπτομερή ανάλυση των υπολοίπων τεχνικών χαρακτηριστικών, το Pop Star διαθέτει μία 5άρα οθόνη τεχνολογίας IPS LCD με ανάλυση στα 720p (720x1280 pixels) με πυκνότητα στα pixels που αγγίζει περίπου τα 294ppi. Τόσο η απόδοση των χρωμάτων, η ευκρίνεια όσο και τα επίπεδα φωτεινότητας είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, με το display του Pop Star να βαδίζει στα στάνταρ της κατηγορίας που ανήκει.
Εξετάζοντας τον "εσωτερικό κόσμο" του Pop Star της Alcatel, στην καρδιά του βρίσκεται έναquad-core SoC της MediaTek (MT6580), όπου το ρολόι του είναι χρονισμένο στα 1.3GHz, ενώ επιπλέον η CPU συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Αν και σίγουρα το παραπάνω configuration δεν προκαλεί ιλίγγους, ωστόσο είναι ότι πρέπει για την εκτέλεση μίας σειράς βασικών εφαρμογών που μπορούν να καλύψουν την mobile καθημερινότητα μας. Φυσικά εννοείται ότι υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης, η συσκευή ενδεχομένως να παρουσιάσει κάποιο lag, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η πρόταση της Alcatel ανταποκρίνεται με σχετική ευκολία σε εφαρμογές που δεν απαιτούν πολλά.
Σε ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό του, το Pop Star "φοράει" ένα Android Lollipop 5.0 και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος του ανέρχεται στα 8GB. Οπότε όπως μπορείτε να φανταστείτε η αγορά μία MicroSD κάρτας (με χωρητικότητα που φτάνει μέχρι τα 32GB) αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς έτσι θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε με μεγαλύτερη ευκολία τα multimedia αρχεία σας. Οι επιλογές στον τομέα της συνδεσιμότητας είναι αρκετές, καθώς το low-end smartphone της οικογένειας OneTouch υποστηρίζει: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct και hotspot, Bluetooth 4.0, A2DP, όπως επίσης GPS (με Α-GPS), ενώ τέλος υποστηρίζεται και FM ραδιόφωνογια τους πιο... παραδοσιακούς.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment