THL T12 Hands-on Review. Το οικονομικό «made in China»

Η Κίνα είναι σίγουρα μία αγορά που έχει τις ιδιαιτερότητες της, καθώς στη «χώρα του Δράκου» δραστηριοποιούνται δεκάδες κινεζικές εταιρείες, οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταφέρει να συνδυάσουν στις συσκευές τους την εξαιρετικά χαμηλή τιμή με αρκετά ικανοποιητικές δυνατότητες. Η ποιότητα βέβαια πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν και η καλύτερη για τα «made in China» smartphones, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και η κατάσταση έχει βελτιωθεί προς το καλύτερο, με τις κινεζικές συσκευές να προσεγγίζουν πλέον τα επίπεδα ποιότητας των δυτικογενών προϊόντων. Το THL T12 που σας παρουσιάζουμε είναι ένα smartphone που μας έρχεται από τη Κίνα και το οποίο επιχειρεί να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εξαιρετικά προσιτή τιμή και στιςικανοποιητικές επιδόσεις.
Εξωτερικές εντυπώσεις
Εμφανισιακά το THL T12 ακολουθεί τις κλασικές νόρμες των περισσοτέρων low-spec συσκευών, καθώς είναι εμφανές ότι κατασκευάστηκε για να κάνει περισσότερο τη δουλειά του παρά για να τραβάει τα βλέμματα των users με τον εξωτερικό σχεδιασμό του. Για αυτό λοιπόν και με την περίπτωση του THL T12 δεν θα πρέπει να περιμένετε κάποια υπέρβαση στο τομέα του design.
THL T12 (3)
Παρόλα αυτά, το smartphone της THL είναι λειτουργικό και προσφέρει ευκολία χειρισμού με το ένα χέρι (γεγονός που αποτελεί αποτέλεσμα των μικρών διαστάσεων του που κυμαίνονται στα 133.2x65.2x7.9mm) και η μοναδική ένσταση μας έχει να κάνει με τα buttons που ήταν σκληρά στην αίσθηση, καθώς απαιτείται από τον χρήστη να ασκήσει παραπάνω δύναμη σε αυτά. Κατά τα άλλα, η συσκευή αποδείχθηκε αρκετά εύχρηστη και το compact design είμαστε βέβαιοι ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων εκείνων που προτιμούν ένα πιο "μαζεμένο" σε διαστάσεις κινητό. Μάλιστα, εξαιτίας του ελάχιστου βάρους της (116 γρ.) είναι ένα smartphone που σε καμία περίπτωση δεν κουράζει τον user, ύστερα ακόμη και από πολύωρη χρήση.
THL T12 (7)
Όσον αφορά την τοποθέτηση των buttons έχουμε στη δεξιά πλευρά το power on/off button, στην αριστερή τα volume up/down buttons, ενώ στο επάνω τμήμα υπάρχει η microUSB θύρα και το audio input jack. Το THL T12 διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (η οποία διαθέτει χωρητικότητα στα 1800mAh) και αφαιρώντας το καπάκι μπορούμε να διακρίνουμε τις SIM slots, όπως επίσης την υποδοχή για την κάρτα microSD και το ηχείο.
Οκταπύρηνες επιδόσεις!
To THL T12 διαθέτει οθόνη 4.5 ιντσών τεχνολογίας IPS με ποιότητα στα 720p και ανάλυση στα1280x720 pixels (με 326ppi). Τόσο τα ζωντανά χρώματα, όσο και η ευκρίνεια των fonts και των εικονιδίων δεν μας άφησαν παραπονεμένους, όπως επίσης και η φωτεινότητα της, που διαπιστώσαμε ότι κυμαινόταν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Σε γενικές γραμμές το display κάνειάριστα τη δουλειά του, ενώ διαπιστώσαμε ότι το κινητό της THL είχε επίσης πολύ καλές γωνίες θέασης.
THL T12 (2)
Τσεκάροντας το εσωτερικό του THL T12 βλέπουμε ότι οι κινέζοι κατασκευαστές το τόλμησαν και αντί να ακολουθήσουν την πεπατημένη ενός τετραπύρηνου chipset, προτίμησαν ένα 64-bit octa-core ΜΤ6592Μ της MediaTek (που ειδικεύεται στη χαμηλή κατανάλωση)και που συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Το ρολόι του εν λόγω οκταπύρηνου τρέχει στα 1.4GHz και όπως διαπιστώσαμε κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά στη διαχείρισηαπαιτητικών εφαρμογών και στη ροή των menus, όπως επίσης και στην πλοήγηση στο Internet. Σε αυτό βοηθάει και το «δοκιμασμένο» vanilla Android 4.4.2 (KitKat), το οποίο διαπιστώσαμε δεν είναι επιβαρυμένο με πολλές εφαρμογές. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το THL T12 μας κάλυψε και με το παραπάνω στις καθημερινές μας ανάγκες σε ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία, ενώ και τα benchmarking αποτελέσματα που μας έδωσε ήταν πολύ καλά, καθώς διαπιστώσαμε ότι ξεπέρασε ακόμη και το πετυχημένο Redmi Note της Xiaomi ή τοHTC One.
THL T12 SCREEN 2 B
Antutu T12
Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το THL T12 διαθέτει 8GB (αφήνει γύρω στα 4.2GB ελεύθερα), τα οποία ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν τους users που ζητούν το κάτι παραπάνω, ωστόσο η αγορά μίας κάρτας microSD (με ελάχιστο κόστος) μάλλον φαντάζει σε αυτή την περίπτωση ως επιτακτική ανάγκη.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment