ZTE Blade VEC 4G με δοκιμή ανά χείρας...

Συνήθως η χαμηλή τιμή διάθεσης μας προδιαθέτει και προδικάζει αρκετές παραχωρήσεις σε επίπεδο επιδόσεων και ποιότητας κατασκευής. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση του BladeVEC. Η συσκευή κερδίζει θετικές εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που την έχεις στα χέρια σου. Προσεγμένο φινίρισμα, καλής ποιότητας πλαστικά στη μονοκόμματη κατασκευή του και στην «πλάτη» της συσκευής του δίνουν έναν αέρα που πολλές φορές λείπει ακόμη και από αρκετά ακριβότερες προτάσεις. Επιπλέον, με βάρος 133 γραμμαρίων η συσκευή παραμένει σημαντικά ελαφριά, ίσως λίγο παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε. Η οθόνη του είναι διαγωνίου 5 ιντσών και προσφέρει ανάλυση 720×1280 pixels σε συνδυασμό με τη δυνατότητα απόδοσης 16 εκατομμυρίων χρωμάτων. Η οθόνη του χωρίς να εντυπωσιάζει είναι αξιοπρεπέστατη, με πολύ ζωντανή απόδοση των χρωμάτων και με πολύ καλή απόκριση. 
Όπως ήδη αναφέρθηκε το Blade VEC 4G διαθέτει μονοκόμματη κατασκευή, οπότε για την τοποθέτηση της κάρτας SIM θα πρέπει, με το ειδικό «εργαλείο» που παρέχεται στη συσκευασία να ανοίξετε τη σχετική υποδοχή στο πλάι. Επίσης, η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή για εγκατάσταση κάρτας μνήμης οπότε θα πρέπει να αρκεστείτε στα 16GB του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία διαθέσιμα είναι τα 12,3GB. Το Blade VEC χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat, το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν έχει δεχθεί τροποποιήσεις σε επίπεδο user interface από τη ZTE. Μερικά από τα κύρια σημεία που θα πρέπει να αναφερθούν σε ότι αφορά το προ-εγκατεστημένο λογισμικό είναι η ύπαρξη ανεξάρτητων εφαρμογών διαχείρισης αρχείων και διαχείρισης εργασιών. Επίσης, ο χρήστης θα βρει εγκατεστημένες τη σουίτα εφαρμογών γραφείου Kingsoft Office, τα Mi-Easy Access και Mi-POP, το Movie Studio και μία εφαρμογή Φακού, μαζί φυσικά με όλες τις εφαρμογές που συνοδεύουν το λειτουργικό της Google. Η συσκευή διαθέτει κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixelσε συνδυασμό με την ύπαρξη εμπρόσθιας κάμερας ανάλυσης 1 Megapixel. Η «Απλή Λειτουργία», δηλαδή το «ερασιτεχνικό» μενού της κάμερας, κρίνεται λιτό με λειτουργίες HDRκαι Panorama, δυνατότητα επιλογής χρήσης του flashή αφαίρεσής του και εύκολη εναλλαγή ανάμεσα στις λειτουργίες φωτογραφίες/ βίντεο και ανάμεσα στις δύο κάμερες. 
Ωστόσο, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την «Επαγγελματική Λειτουργία» της κάμερας μέσω της οποίας παρέχονται μια σειρά από πρόσθετα εργαλεία και ρυθμίσεις, όπως η ρύθμιση του ISO, η ρύθμιση της έκθεσης, η ρύθμιση ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού κλπ. Και στις δύο επιλογές μπορεί να γίνει επιλογή χρονομέτρησης φωτογραφίας, πλέγματος και ανίχνευσης προσώπου. Η συσκευή υποστηρίζει την τεχνολογία HD Voice, που διαθέτει αποκλειστικά η Cosmote, προσφέροντας κλήσεις με πεντακάθαρο ήχο. Από τα δυνατά του σημεία σίγουρα είναι η υποστήριξη δικτύων 4G, με την πρόσβαση να γίνεται ταχύτητα, σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή που είναι χρονισμένος στα 1,2GHz.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

nik είπε...

το αγόρασα. Καλή τιμή και αξιόπιστη συσκευή. Με τις θήκες μας τα χαλάνε λίγο που δεν φέρνουν. Φέρνει όμως μια αποθήκη θήκες, αποκλειστικά για zte. Πήρα. Μια χαρά είναι και έλυσα το πρόβλημα μου. http://zte-cases.blogspot.gr