Nokia 301 και τσάπα κινητό με κάμερα για όλους

Ακόμη μία οικονομική πρόταση που παρουσίασε η φινλανδική εταιρεία στο MWC 2013. Μπορεί να μην έχει… 15 ευρώ -όπως το Nokia 105- και στα 65 ευρώ, που είναι η προτεινόμενη τιμή λιανικής του Nokia 301 όμως, αποτελεί μία προσιτή πρόταση για κάθε χρήστη. Διαθέτει κλασικό candy bar σχεδιασμό, οθόνη 2.4 ιντσών, “έξυπνη” κάμερα 3.2MPixels και ταχύτητες 3.5G. Η έξυπνη κάμερα προσφέρει σειρά επιλογών για τη λήψη, την επεξεργασία και τη διανομή φωτογραφιών, όπως λειτουργία Panorama για ευρυγώνιες λήψεις, ομαδικές φωτογραφίες και τοπία, διαδοχικές λήψεις πέντε φωτογραφιών στη σειρά με ένα μόνο κλικ και δυνατότητα επιλογής της καλύτερης φωτογραφίας από τις πέντε, λειτουργία Self-portrait – για τέλεια κεντραρισμένα πορτραίτα του χρήστη, ακόμη και χωρίς τη χρήση εμπρόσθιας κάμερας.
Φωνητικές οδηγίες προς το χρήστη, ώστε αυτός να είναι στο σωστό μέρος του κάδρου πριν τη λήψη και φωτογραφική εφαρμογή 5-σε-1 δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέγουν και να χρησιμοποιούν από γκάμα πέντε διαφορετικών εφέ επεξεργασίας. Το μοίρασμα φωτογραφιών είναι γρήγορο και διασκεδαστικό, και μπορεί να γίνεται απευθείας από το gallery στα κοινωνικά δίκτυα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους, αλλά και περιεχόμενο άλλου τύπου, χρησιμοποιώντας το Slam, το οποίο είναι προεγκατεστημένο. Το Slam μπορεί να μεταφέρει, μέσω Bluetooth, φωτογραφίες ή στοιχεία επικοινωνίας σε κάποια άλλη συσκευή, με λίγα μόνο κλικ και χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί pairing των συσκευών. Tο Nokia 301 υποστηρίζει γρήγορο Internet 3.5G και διαθέτει μπαταρία με εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό και για επαγγελματική, και για προσωπική χρήση. Χάρη στο ενσωματωμένο Nokia Xpress Internet, η περιήγηση στο Διαδίκτυο γίνεται 90% πιο αποδοτική, βοηθώντας έτσι το χρήστη να αξιοποιεί καλύτερα το πρόγραμμα κινητής που χρησιμοποιεί. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν stream απευθείας από το YouTube και να εγκαταστήσουν κατευθείαν στην αρχική οθόνη δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter, το WhatsApp και το eBuddy, ενώ μια lite έκδοση του Mail for Exchange τους επιτρέπει να ελέγχουν τα επαγγελματικά τους email και να συγχρονίζουν το calendar και το βιβλίο επαφών τους ενώ βρίσκονται σε κίνηση.
Η τεχνολογία HD voice βοηθά τις φωνητικές κλήσεις να έχουν κρυστάλλινο ήχο ακόμη και όταν γίνονται από υπαίθριους χώρους με αρκετό θόρυβο. Tο Nokia 301 προσφέρεται με δυνατότητα υποστήριξης μίας ή και δύο καρτών SIM. Η λειτουργία EasySwap Dual SIM της Nokia επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν SIM χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιήσουν τη συσκευή, ώστε να μπορούν να έχουν καλύτερες χρεώσεις ή να χρησιμοποιούν διαφορετικές κάρτες για διαφορετικό σκοπό (φωνητικές κλήσεις, μηνύματα SMS ή data). Ο χρόνος αναμονής του με μονή SIM είναι έως 39 ημέρες, με διπλή SIΜ έως 34 ημέρες και ο χρόνος ομιλίας έως 20 ώρες. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε πολλές αποχρώσεις για κάθε γούστο (cyan, κίτρινο, ματζέντα, μαύρο και άσπρο) ενώ θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σε περισσότερες από 120 χώρες. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του που προαναφέραμε (65 ευρώ) είναι χωρίς να συνυπολογίζονται φόροι κι επιδοτήσεις.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment